Pirmoji pykčio isterija

Ką gi, po šiandienio išgyvenimo, mano kantrusis vyras pasakė: "Dar pora tokių kritimų ir aš viską savo tėvams atleisiu!" O buvo taip. Kaip mums įprasta, po darbų nuėjome pasilabinti su pavasariu :), tada į parduotuvę - pati mėgiamiausia mūsų mažosios pramoga. Mes Dašai ne visada viską perkame, nes norime, kad vaikas suprastų, jog buvimas parduotuvėje ne visada bus norų išpildymas. Dažniausiai nusiperkame reikalingų maisto produktų ir dažnai Dašai kažkokio spec.gėrimo. Tad šiandien jai nupirkom sulčių. Ji visada laiminga gaudama šį gėrimą ir tai išreiškia ištisai gerdama :) Tad mergina bandė eiti gerdama. Švelniai pasakiau, kad užsidarytų, nes gerdama ir eidama gali užspringti. Neklauso ir daro savo. Tada ėmiau ir uždariau, paaiškindama, kad pabaigs gerti mašinoje. Ką jūs sau manote?! Pirmą kartą per 2 metus sulaukėme tokios isterijos: ėmė rėkti ir bėgti nuo mūsų. Laukėm laukėm, bet nebesulaukėm jos sugrįžimo. Pasivijau ir tiesiog besispardančią nusinešėm iki mašinos. Visą kelią ir dar namuose net nežinau kiek laiko ji rėkė ir reikalavo gerti :) Reikėjo daug kantrybės, ramybės ir meilės! Išlaukėme. Vis prisimindavau psichiatrės D.Mickevičiūtės mokymus, kad tokių priepolių metu reikia tiesiog išlaukti ir progai pasitaikius girti vaiką, kad jau nusiramino. Taip ir dariau su paaiškinimais, kas įvyko ir, kad ji yra mylimą, bet reikia visiems susitaikyti. Po kiek laiko, ji nuėjo pas Seriožą ir apsikabino! Uch, nelengva!

Ką tokiais atvejais darote Jūs? Ar turėjote tokių išgyvenimų?

6 komentarai:

  1. ui, kaip as su baime laukiu siu isbandymu... kantrybes ir sekmes visiems!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :) Reikia visko, ko linkit!

    AtsakytiPanaikinti
  3. :) nėra dar taip blogai

    bandau išlikti rami, kalbėti ramiai, meiliai ir švelniai, paaiškinti kad taip elgtis negražu, ir darau ką dariau (tarkim, apsipirkinėju). mažytę papildomai įsodinu į vėžimėlį, kad nepabėgtų (dičkė nepabėga).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jo, tikrai nėra dar taip blogai :)

    Ačiū už pasidalinimą patirtim!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na as galvoju, kad as buciau ne tik pabegus bet ir ispyrus uz tai, kad is manes paeme :) vaikui draudziu tik tai kas pavojinga, ir stengiuosi nesudaryti salygu tokiems pykciams. Jei manete, kad gerti einant nesaugu, tai reikejo iskart pasakyti, kad gersime masinoje arba namie :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. :) Mes irgi stengiamės nesudaryti sąlygų tokiems pykčiams! Džiaugiuosi, kad yra žmonių, kuriems santykiai paprastas dalykas, o ypač kitų santykiai :)
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti