Pirmoji eglutės puošimo šventė

Vakar įvyko pirmoji istorijoje :) "Mamų menės" eglutės puošimo šventė! Daug šilumos ir jaukumo... Džiaugiuosi, žaviuosi, esu dėkinga! Po keturių dienos mokyklėlės įkūrimo mėnesių, mes jau matome šio darbo vertingumą ir vaisius!

Vaikai, praleisdami kartu nemažai laiko, dažnai tėvams pristato kitus vaikus: pasakoja apie juos, mini vardus ir pan. O patys tėvai vienas kitam neretai net nesimato. Tad šventėje dalyvavo šeimos ir susipažino viena su kita: prisistatymas , metant kamuolį vis kitam asmeniui ir pasakant vieną gerą ir vieną blogą savybę apie save. Buvo įdomu :)
Po to žiūrėjome mūsų paruoštas apie dienos mokyklėlės gyvenimą nuotraukas. Ten švytėjo vaikų veidai. Aš ir Katia komentavome apie kiekvieną iš jų. Juk vaikai yra mūsų dalis ir girdėti apie juos iš kitų lūpų yra taip malonu. Dažnai nematome to, ką mato kiti ir, aišku, atvirkščiai :)
Nuotraukose taip pat atsispindi tikruma ir artuma. Vaikai nevaidina, ir jei jie prisiglaudžia, tai tikrai be veidmainystės. Tad esame užfiksavę keletą tokių nuostabių akimirkų.

Prieš šventę tėveliai gavo užduotį paruošti, padaryti ar nupirkti žaisliuką, kuris atspindėtų jų vaiką. Tad kiekviena šeima puošė eglutę su savo originaliais vienetiniais žaisliukais ir dar visą šį laiką mąstė, koks gi tas jų vaikas :) Buvo nerealiai faina klausytis, kodėl ir kaip jie pasirinko, pagamino, ar nupirko būtent tokį žaisliuką.

Dar visi tėveliai su vaikais turėjo tylomis sustoti pagal vaikų amžių - nuo mažiausio iki vyriausio. Linksma :) Taip pat rinkome didžiausią šeimą! Visi šeimos nariai susikabino ir buvo išmatuoti su tualetiniu popieriumi :)

Šventė tikrai netradicinė - puiki proga susikurti vien tik sau būdingą veidą! Jokių Kalėdinių dainelių ir šokių, bet vaikams tikrai netrūko džiaugsmo Juk svarbiausia prasmingai būti kartu!!!

Džiaugiuos, džiaugiuos, džiaugiuos...

2 komentarai: