Mūsų bažnyčios mamyčių susitikimui iškepiau morkų pyragą (receptas iš RIMI). Kepiau pirmą kartą, tad jaudinausi, ar pavyks. Bet jis iš ties paprastas ir tikrai labai skanus (morkų mėgėjams)!
Taigi reikės:
200 ml cukraus;
2 kiaušinių;
4 vidutinio dydžio morkų;
100 ml aliejaus;
200 ml miltų;
1 arb.š. kepimo miltelių;
1 arb.š. cinamono.
Smulkiai tarkuotas morkas užpilti aliejumi ir įmaišyti cinamoną.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
Išplakti kiaušinius ir cukrų.
Tada viską gerai sumaišyti.
Kepimo formą (kepiau apvalioje) ištepti sviestu ir sudėti masę. Gražiai išlyginti ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
Iškepusį ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Per tą laiką gaminamas glaistas.
Glaistui reikės:
30g sviesto;
60g. sūrio PHILADELPHIA;
200 ml cukraus pudros.
Pastaba. Kadangi neturėjau sūrio PHILADELPHIA, išlydžiau paprastą fermentinį. Visai tiko, nors vaizdas buvo ne koks :), nes nesigavo vientisa masė. Pagalvojau, kad galsitas tiktų visai ir be sūrio, nors su, aišku, skaniau, bet brangiau ;) Tad jūsų pasirinkimui eksperimentuoti!
Sviestą ir sūrį ištirpinti inde, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Po to suberti cukraus pudrą ir maišyti, kol glaistas taps vientisas.
Glaistą greitai užpilti ant atvėsusio pyrago.
Skanaus!
Morkų pyragas
žymės:
Laisvalaikis,
Receptai,
Receptai vaikams,
Vynuogynas,
Virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
philadephia toks varškinis labiau, nesūriškas :) tai turėtų būti visai kitaip, nei su fermentiniu :)
AtsakytiPanaikintiVat būtent, būtent. Fermentinis turėjo viską sugadinti :))) Geriau tiktų gerai išsukta varškė arba koks nors varškės kremas :))
AtsakytiPanaikintiNa, prisifantazuoji kartais :) Man visai patiko ir su fermentiniu. Gavosi tikrai skaniai ;)
AtsakytiPanaikintiskamba labai skaniai :) Reiktų išmėginti.
AtsakytiPanaikintiPrisiminiau, kad kažkada ragavau morkų kepsnelių, ar kažko tokio (keistai skamba...). Jau taip skaniai buvo... :)