Tortadienis

Vakar prieš užmingant dalinausi su Seriožka, kad jaučiuosi gyvenanti prasmingą gyvenimą. Kas gali būti geriau :)! Tikėjimas Dievu ir stengimasis gyventi pagal JO valią, mano vyras ir dukra - įprasmina visas mano giliausias svajones. Ačiū jums!

Dar kartą dėkoju visiems, kurie taip šiltai pasveikinot! Esate brangūs!

Šį kartą nieko ypatingo neorganizavom. Norėjosi ramybės. Tad pasikviečiau tik Adonę su Vytautu. Norėjau ir kaimynų, bet jie negalėjo.
Tik susėdom prie stalo ir skambutis į duris. O ten Jurgytė ir Editukas su Lukučiu! Kaip man patinka tokie siurprizai! Nerealiai malonu! Ačiū jums už meilę!
Kadangi Lukučiui jau artėjo miegelio laikas, tai trys malonūs žmogeliai išvažiavo. Dašenka užmigdėm ir keturiese žaidėme Ticket to ride. Buvo linksma :)

Iškepiau ir tortą! Galvojau, kad bus labai saldus, bet toks nepasirodė, nors Serioginas sakė, kad jam saldu :) Štai receptas iš RIMI!

Reikės:
6 kiaušinių;
600 ml cukraus;
8 šaukštų kakavos;
250 g margarino arba sviesto;
300 ml miltų.

Cukrų išplakti su kiaušiniais.
Įmaišyti kakavą, miltus ir ištirpintą sviestą (pravėsusį).
Masę supilti į sviestų pateptą apvalią kepimo formą ir kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje lygiai 26 min. Ištraukti, kad pravėstų.

Per tą laiką ruošiamas glaistas, kuriam reikės:
100 g sviesto;
200 ml cukraus;
2 šaukštų kakavos;
2 šaukštų pieno;
2 šauktų miltų;
9 vienetų šokoladinių saldainių (naudojau RIKIS ir MIGLĖ).

Ištirpinti sviestą ir nuolat maišant suberti cukrų, kakavą, miltus, įpilti pieno ir keletą minučių pavirinti ant silpnos ugnies.
Išvirtą glaistą užpilti ant atvėsusio pyrago.
Sutrupinti saldainius ir uždėti ant viršaus.

Tortą laikyti šaldytuve ir ištraukti 30 min. prieš patiekiant.

Man patiko!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą