Lęšių sriuba

Kai buvom pas Editą ir Niką svečiuose, vaišinomės nerealiai skania lęšių sriuba. Tad čia mano tos sriubos variantas :)

Reikės:
1 stiklinės lęšių;
3 morkos;
1 didelis svogūnas;
3 stiklinės vandens;
1 sultinio kubelis;
druskos;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas
Lęšiai nuplaunami karštame vandenyje ir, kol tarkuojamos morkos, nuvarvinami. Lęšiai verdami, kol suminkštės (apie 25 min.). Įdedamas sultinys, druska.
Smulkiai supjaustomas ir aliejuje pakepinamas svogūnas ir sudedamas į verdamus lęšius, taip pat dedamos morkos.
Sriubai išvirus, viskas sutrinama elektrine trintuve.

Jei sriuba gaunasi per tiršta, karstame vandenyje papildomai ištirpdomas sultinys ir sriuba atskiedžiama.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą