Kepta lydeka

Praeitą savaitę Vilniuje buvo gera pažįstama iš Šiaulių. Ji pavaišino kepta lydeka. Kaip buvo skanu. Tai pati iri pagaminau.

Kepta lydeka
Reikės:
šaldytos lydekos (be galvų ir uodegų);
žuvies prieskonių, druskos, pipirų;
miltų;
aliejaus

Lydeka atšildoma, nuplaunama ir supjaustoma gabaliukais. Apibarstoma prieskoniais. Įmaišoma į miltus ir dedama į įkaitintą keptuvėje aliejų. Kepama, kol apskrus oda.

Tinka su ryžių+grikių koše. Santykį galima pasirinkti. Aš dariau puse ir puse. Skanu! Šios kruopos lygiaverčiai išverda.

2 komentarai:

  1. mane eme traukti ant komentaru, kai rasai apie maista :) megstu pavalgyt...
    anksciau pirkdavau arba lydekas, arba menkes. tiesiog, be jokiu minciu. kol suvokiau, kad yra daug skanesniu zuvu, o brangios jos visos ;) taigi dabar atiduodu pirmenybe tilapijoms ir pangasijoms (kiek riebokos, reikia nupjaustyti papilve net nuo file). be to, tuo ju nepasmirsta visi namai kepant.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu, pangasijos, tai seniai išbandytas reikalas. Tikrai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti