Žiedinių kopūstų apkepas

1 žiedinis kopūstas;
3 kiaušiniai;
3 šaukštai džiuvėsėlių;
3 dešrelės (mes visada valgom "Lietuvišką standartą");
2-3 pomidorai;
100-150 g sūrio;
druskos, pagal skonį įv.prieskonių.

Kopūstas nuplaunamas ir išverdamas (užvirus vandeniui virti 10-15 min.). Ataušinamas ir supjaustomas. Šiek tiek paliekama nuoviro kepti orkaitėj. Išmaišomas išplaktame kiaušinyje, po to džiuvėsiuose. Pabarstoma druska. Apkepama keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Supjaustomos dešrelės, griežinėliais pomidorai, sutarkuojamas sūris.
Apvoliotas kopūstas dedamas į atskirą kepti orkaitei skirtą indą. Galima panaudoti kopūsto nuovirą ir vietoj riebalų šiek tiek įpilti į indą. Ant viršaus sudedamos dešrelės, pomidoras ir sutarkuotas sūris. Pabarstoma prieskoniais.
Kepama orkaitėje 200 laipsnių karštyje 15-20 min.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Oi kaip skanu buvo vakar! Reiks ir mums pasidaryt, kai normalią orkaitę turėsim. Kadangi mėgstu patrumpinti gaminimo procesą, tai įtariu, kad neapkepinėčiau kalafiorų, o tiesiog užpilčiau viską kiaušinių plakiniu prieš kepdama.
    Tu puiki šeimininkė!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Adončikai, Tu irgi puiki šeimininkė :)

    AtsakytiPanaikinti