Vengriškas guliašas

Štai, dalinuosi naujausiu išbandytu ir sėkmingai prisitaikiusiu mūsų šeimoje receptu :) Šis patiekalas reikalauja nemažai laiko (apie 2 val.), bet apsijuosus šypsena ir turint padėjėją bei bendrystę, procesas neprailgsta!
4 asmenims reikės:
1 svogūno;
4 a.š. raudonosios paprikos miltelių;
600 g jautienos;
200 g morkų;
150 g pomidorų;
1 saldžiosio paprikos;
4 skiltelės česnako;
500 g bulvių;
aliejaus kepimui;
druskos, pipirų, žalumynų.

Gaminimo eiga:
Įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol šiek tiek pagels. Tada dėkite raudonosios paprikos miltelius. Gerai išmaišykite.

Dėkite didesniais kubeliais supjaustytą jautieną. Šiek tiek apkepinkite ant stiprios ugnies. Po kelių min. ugnį primažinkite, įpilkite vandens ir tušinkite apie valandą.

Po valandos dėkite sutarkuotą morką, smulkiai pjaustytą česnaką, papriką šiaudeliais ir nuplikytą, be odelės, kubeliais supjaustytą pomidorą. Įpilkite dar šiek tiek vadens ir tušinkite apie 15 min.

Po to dėkite nuskustas ir stambesniais kubeliais supjaustytas bulves. Dar patušinkinte apie 25-30 min. Pagardinkite druska, pipirais, žalumynais.

Originalus receptas čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą