Apie alergijas

Mūsų Daša nėra turėjusi jokios alergijos iki mums atvykstant į Vokietiją. Per šiuos metus (beje, šiandien lygiai metai, kaip mes emigravom!!!), ji turėjo net dvi skirtingas alergijas. Vieną kartą ryte mane šokiravo dukros išvaizda: ištinęs veidas, beveik nesimato akių, skruostų... Greit, visa susistresavusi, vežiau dukrą pas gydytoją (tuo metu vyras buvo komandiruotėj). Gavome antialergetikų nuo gamtoje esančių sukėlėjų. Nors tiksliai nežinom, kas visa tai sukėlė, bet vaistai labai greit suveikė. Išvada, kad kažkas Vokietijoje auga, ko nėra Lietuvoje.

Kai tik grįžome iš atostogų karštoje tuo metu Lietuvoje, po kelių dienų Darją labai stipriai išbėrė tokiais gan didokais spuogais. Aišku, naktį stipriai kasydavosi, nes panašu, kad jai niežtėdavo. Daktaro išvados - saulės alergija. Mat išbertos buvo tik rankos ir kaklas, t.y. ten, kur labiausiai pasiekia saulė. Gavome vėl antialergetinio sirupo ir kremo. Beje saulės šiuo metu Vokietijoje nėra, tai ir alergija dingo :)

Nusprendėm, kad lauksime kito sezono ir, jei viskas kartosis, tirsime, kam vaikas alergiškas. Esu nemažai skaičiusi, kad kūdikystėj ir vaikystėj, iki suaugystės vaikai patiria netikras alergijas, kurias išauga.

Nežinau, kiek tai tiesos, bet dalinuosi įdomumo dėlei. Tai lyg ir paguodžia bei drąsina :) delfi.lt perskaičiau, kad "alergija priešinga onkologinėms ligoms. Vėžinių ligonių imuninė sistema silpna, dėl to jų organizme vystosi piktybinės ląstelės. Alergiškų žmonių imuninė sistema kaip tik labai stipri ir perdėtai priešinasi. Anot pašnekovės, žmonės, kenčiantys nuo alergijos, niekada nesusirgs vėžiu ir atvirkščiai."

Kokios jūsų patirtys šia tema?

1 komentaras:

  1. Lukui irgi taip būna - staiga išberia nuo bala žino ko. Turėjo net bronchitą alerginiame fone, gulėjom ligoninėje, grįžę pasidarėm tyrimus - ir nieko nerado. Visiškai, net mažiausios reakcijos į pagrindinius mišrius alergenus, tiek maisto, tiek ten visokių dulkių ar pan. Gerai, aišku, bet taip ir nežinau, nuo ko jį saugot :)

    AtsakytiPanaikinti