Pilnapadystė

Dašai tuoj bus ketveri ir mes ėmėm pergyvent dėl jos pėdučių pilnumo. Kai ji vaikšto, praktiškai visas padas susilygina su pagrindu po kojomis. Tad iš vaikų pediatro gavome siuntimą pas kineziterapeutę.

Pirmame susitikime vyko mankšta su kamuoliu (pritaikytų pagal Dašos ugį). Taip pat sužinojom vokietės specialistės požiūrį į vaikų pilnapadystę. Anot jos, praktiškai iki 5-6 metukų formuojasi pėdutės raumenys. Per šį laiką reikia vaikams leisti kuo dažniau vaikščioti basomis. Tik plika pėdutė, jausdama žemės įvairiausius paviršius, turi galimybę tinkamai formuotis. Ar reikia susirūpinti teisyglinga pėdos forma nuo anstyvos vaikystės? Ji teigia, kad ne. Mat tai reguliuojantys ir, esą, padedantys specialūs batukai su kauburėliais kenkia, o ne padeda!!! Koja batuose visiškai netenka jokio iššūkio ir tampa pasyvi.
Mūsų atveju, kai pėdutės susilieja, pataria sėdėti išskėtus kojas, kad pėdų pirštukai eitų į išorę.
Kineziterapeutė žavėjosi dukros kojytėmis, kurios labai dar lanksčios. Moters pastaba, kad suaugę dažnai savo rankų pirštų nebevaldo taip, kaip Darja savo kojų pirščiukus :)

Keletas pratimų stiprinti pėdučių raumenims:
1. Reikalingas pripučiamas kamuolys, arba būna guminiai arkliukai, kad vaikas galėtų atsisėsti ir šokinėti ant jo, kad pilna pėdute nueisleistų ant žemės.
Kojytės pilnu paduku ant žemės, o užpakaliukas juda į vieną ir kitą pusę. Po to ratuku.
2. Reikalinga virvė. Ją ištieskite ant grindų ir paprašykite vaikutį eiti per virvę tiesiai, po to šonu ir atbulomis. Po to paprašykite sugniaušti tą virvė kojytės pirščiukais. Jei reikia, patys pademonstruokite :)
3. Batutas. Šlokinėkite basomis ant batuto.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą