Užkepta bagetė (baguette)

Darjos patiekalas, jos prašymu, su mažiau sūrio.
Vokietijoje nueiti į restoraną pakankamai brangu. Na, lyginu su Lietuva :) Dienos pietus galima nusipirkti už 6 Eu, o pavalgyti kažką kito, ar vakare, karštų patiekalų kainos svyruoja nuo 12 Eu. Tad mes nusprendėm, kad geriau jau mes gaminsimės namuose!

Beje šis patiekalas gimė, prisiminus restorane valgytą užkeptą bagetę. Dažnai tereikia turėti idėją ir pasitelkti fantaziją. Gavosi tikrai labai skaniai :)

4 asmenims reikės:
bagetės;
sviesto;
kelių salotų lapų;
trijų ridikėlių;
šlakelio aliejaus;
druskytės, pipiriukų;
plonai pjaustyto kupmio ar kitokios skanios mėsytės;
kelių džiovintų pomidorų;
vakuoto čili pipiro;
2 pomidorų;
fermentinio sūrio paklodžių (nežinau, kaip pavadinti:)) arba tiesiog tarkuoto sūrio.

Bagetę perpjaukite pusiau ir dar pusiau. Iš vienos ilgos gausis keturios. Ištepkite trupučiuku sviestu.
Uždėkite kumpį.
Į indą suplėšykite salotų lapus, ridikėlius supjaustykite mėnuliukais. Įpilkite mažą mažą šlakelį aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Šią salotą tolygiai sudėkite ant kumpio.
Sudėkite gabaliukais pjaustytus džiovintus pomidorus ir čili pipirą bei mėnuliukais pjaustytą paprastą pomidorą.
Ant viršaus gražiai užklokite sūrį.

Pašaukite į įkaitintą 200 laipsn. orkaitę. Kepkite 10-15 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą