Reino krioklys ir Stein am Rhein

Paskutiniu laiku buvome labai turtingi svečiais. Mums abiems su Serioža patinka priimti žmones. Jis iš vis namų siela :) Su Serioža niekada nebus liūdna. Tad labai džiaugiamės, kai kas nors atvažiuoja. Vasarą buvo sesuo su vyru, po to bent per šiuos porą mėnesių sulaukėme mano draugų, su kuriais susipažinau Orenburge - Žėnia su Lydia, iš Lietuvos atskrido Edita su Niku ir dviem berniukais bei šį savaitgalį po apsilankymo į Briuselį išvyko Daiva su Tomu ir dviem mergaitėm Selevičiai. Smaguma!!!
 
Kiekvieni keliauninkai viešėdami pas mus turi galimybę kažką pamatyti. Gyvename nerealiai gražioje vietoje, o pavažiavus šimtu - dviem km spinduliu įmanoma aplankyti nemažai žymių vietų. Taigi, su Tomo šeimyna aplankėm Reino krolius ir meistelį Stein am Rhein.
 
Reino kroklius Šveicarijoje mačiau jau trečią kartą. Įdomu, kad buvau skirtingais metų sezonais. Tad ir vaizdas vis naujas. Nepasakyčiau, kad kažkas labai įspūdingo, bet tikrai gražu. Vsi tik krentantis vanduo pakeri. Kai stoviu, žiūriu, klausausi, jaučiuosi mediduojanti :) Žmogaus rankų darbas žavi, bet Dievo kūryba ne tik džiugina, bet ir labai stebina.
Stein am Rhein yra Schaffhausen Šveicarijos kantono savivaldybėje. Miestas įžymus savo išlaikytu viduramžių stiliumi, autentišku senoviniu gatvių planais. Toks mažas miesteliukas, kuriame gyvena tik 3,189 gyventojų, bet nepaprastai žavus. Beje miestas gavęs premiją už savo architektūrinio paveldo išsaugojimą.
Pakilus į esančią pilį ant kalno matosi miesto unikalumas. Ypatingai išdėstyti pastatai. Negana to, dar ir Alpės šviečia tolumoje. Nerealus grožis!
Vaikščiojant miesto gatvelėmis žavėjausi vitrinomis ir paprastais, bet jaukiais ir žaviais dalykais. Vat pvz., suolas prie gyvenamo namo, vitrinos, langinės ir t.t. 

Suolas su dekoracija
Vitrinos

 O čia tiesiog prie jaukių dalykėlių parduotuvės toks dvivietis fotelis, prie kurio ant tos juodos lentelės užrašyta: "Prašome patogiai įsitaisyti".
"Bitte, machen Sie es sich gemütlich"
 

1 komentaras: