Miunchenas

Marianplatz
 Jau anksčiau buvom kviečiami apsilankyti Miunchene, kuris nuo mūsų apie 230 km. Tad gavę net keturias laisvas dienas, nusprendėme aplankyti Seriožos buvusį kolegą iš Vilniaus. Miuncheną įsimylėjome! Nerealaus grožio miestas! Pamatėme kelias miesto širdies vietas: centrinę miesto aišktę, vadinamą Marianplatz, Anglų sodą (Englischer Garten), ir nuostabią pilį Nymphenburg.
Anglų sodas (Englischer Garten) / tai vienas didžiausių parkų pasaulyje, užimantis net 3,75 kvadratinių km. Faina gyventi dideliame mieste ir turėti tiek daug žalumos ir vietos, kur pasivaikščioti!
Nymphenburg pilis yra viena didžiausių Europoj.
Nuotr. iš Wikipedijos
Nymphenburg
Miunchenas trečias pagal dydį Vokietijos miestas (1.35 milijono žmonių), esantis Bavarijos žemėje. Nors trečias pagal dydį, bet pirmas pagal turtus :) Jame klęsti BMW, Allianz, MAN, Siemens ir kt.


Englischer Garten
Į miesto centrą važiavome traukiniu, kas buvo irgi nebloga pramoga ne tik Dašai. Tik išlindus iš požeminio S-Bahn'o, mus šokiravo karštis (virš 35 laipsn.) ir žmonių gausa. Nepamenam, kada tiek matėm :) "Plaukėm"minioje. Pajutom, kad pasiilgom miesto šurmulio. Buvo taip gera! Bevaikščiojant ir besižavint architektūra ir miesto jaukumu, ausį pagavo gatvės muzika. Bet ne šiaip, o ypatingai profesionali ir nerealiai graži. Serioža buvo pakerėtas :) Klasika su įmprovizacijom. Lauke ištempas pianinas, smuikas, violančelė, kontrabosas ir akordenas. Stovėjom, klausėmės ir žavėjomės! Kaip be mirofono išryškinamos temos. Toks jausmas, kad operatorius paprasčiausiai pagarsino mikrofoną. Nerealiai!!!

Ačiū Anželikai ir Vytui mus taip svetingai priėmus. Buvo nerealiai!!!

1 komentaras:

  1. Puikūs įspūdžiai. Man irgi ten patiko, panašu kad ten gera gyventi ;)

    AtsakytiPanaikinti