Paskui svajonę!..

Motinystė paprastą susiklosčiusį gyvenimą papurto iš pagrindų! Niekada negalvojau, kad imsiuosi verstis tokia veikla, kaip Mamų menė! Galiu pasakyti, kad motinystė atveria tai, ko niekada net neįtarei galint būti! Būnant su vaikučiu, t.y. gerokai sustojusi nuo lėkimo ir nepaliaujamo įsisukimo, galvoje susidėlioja tai, ko iš tiesų norėtum. Belieka pasitelkti drąsą, ryžtą ir išmintį!

Daugiausiai ir stipriausiai galiu dėkoti savo vyrui, kurio dėka galėjau imtis šio nelengvo, bet mano išsvajoto iššūkio. Visada jaučiau padrąsinimą, užnugarį ir patarimus, kurie gyvybiškai svarbūs!
Taip pat stipriai įtakojo supratimą, kaip reikėtų elgtis, kokius pasirinkimus daryti, kaip anksčiau rašiau, motinystė. Tik augindama dukrą įgijau to, ko niekur ir niekada nebūčiau įgijusi. Gimus mūsų stebuklui, ėmiau svajoti apie veiklą su vaikais. Esu baigusi muzikos pedagogiką, tad toks derinys, kaip motinystė ir muzika - tiesiog tobulas :)

Viską, ką mokėjau vadovaudama, tai ištekliai iš organizacinio darbo (savanoriško, po to etatinio darbuotojo) LKSB, kurioje daugelį resursų, įgūdžių ir patirties gavome ir iš kitų tarptautinių dukterinių organizacijų. Dirbant krikščionių studentų bendrijoje išmokau planuoti laiką, atsirinkti prioritetus, matyti plačiai įvairias sritis ir jas valdyti bei administruoti; taip pat aiškiai suvokiau globalų pasaulio keitimą, t.y. Visagalio Dievo troškimą, kad kiekvienas asmuo keistų pasaulį, pradėdamas nuo savo įtakos zonos. Todėl įprasminta rizika, pradėtas verslas ne dėl "produkcijos", o kuris keičia aplinką, yra vertingas!
Visa kita buvo tiesiog stebėjimas to, kas vyko natūraliai: žmonės, aplinka ir kt. Įdomu, jog knygos "Verslas ir moteriškumo principas. Neatrastas lobis" autorės patirtis patvirtina manąją patirtį. C.R.Frenier savo versle nesivadovavo sukurtais, suplanuotais principais, o pasidavė natūraliam augimui, nes būtent tai atspindi realius gyvenimus! Čia nekalbu, kad nereikia planuoti, bet labiau apie akcentus ir prioritetus.

Manau, kad stiprioji Mamų menės dalis - atmosfera! Tai tikrai palankus verslo veiksnys. Būtent atmosfera palaiko gerą darbuotojų ir klientų savijautą. Aišku, kad man nepavyko pastebėti visų santykių niuansų, bet emocinis klimatas tikrai yra geras.

Buvau pasinėrusi į procesą, kas, sakyčiau gan moteriška. Gyvenau savo darbu, santykiais jame, nes priėmiau tai, kaip neatsiejamo gyvenimo dalį. Spontaniški nauji santykiai mane gaivino ir koncentruodavausi būtent į tai, todėl netobulumų ir neužbaigtų darbų tikrai buvo :) Atėjus Tomui (apie jį žemiau), per kelias savaites visi netobulumai, reikalaujantys galutinių sprendimų, buvo tiesiog akimirksniu sutvarkyti! Čia suvokiu, jog komandinis darbas neįkainojamas.

Tokiai mažai įmonei būti vienišai reiškia būti pasmerktai! Lietuvoje praktiškai nėra jokios palaikančios struktūros. Tad bendradarbiavimas su panašiais yra būtinas. Kaip pamačiau daugelis tai supranta ir Menės mamos su vaikučiai gaudavo paramos įvairios produkcijos ar aktualių paslaugų.
Džiaugiuosi išdrįsusi pakalbinti knygų tinklą Vagą! Tokio geranoriškumo ir betarpiškumo tikrai nesitikėjau. Nors projektas reikalavo intensyvumo ir organizuotumo, tačiau nuostabioje aplinkoje, prie kavos puodelio rengiamos paskaitos/diskusijos "Apie ką kalba mamos" tapo ne tik man, bet ir Ozo Vagos vedėjai šeštadienio pramoga. Rimti pokalbiai neretai pavirsdavo subtiliais paplepėjimais, ar net karštu juoku.
Sužavėta draugiška aplinka vaikams! Mažyliai laisvai galėjo vartyti knygeles. Kartais atrodė, kad per daug netvarkos ir negražaus elgesio, bet iš vedėjos Vilmos nei karto neišgirdome priekaištų. Anaiptol, tik paskatinimą ir padrąsinimą, kad nieko tokio :) Ačiūūū, Jūs nereali :)!
Už šią galimybę esu dėkinga pardavimų ir rinkodaros vadovei Astai! Jos palaikymas ir betarpiškumas tiesiog uždega!

Kadangi išvykstame gyventi į Vokietiją, Mamų menei vadovaus Tomas Jocius: lyderystesakademija.lt, inspiration.lt. Kiek teko per šį neilgą laiką jį pažinti, tai tikrai paprastas, betarpiškas, tvarkingas, mylintis vaikus žmogus. Atidavusi įstaigą į Tomo rankas, jaučiuosi pakylėta ir laiminga, nes trokštu, jog Mamų menė žydėtų!!! Kadangi Tomas jau turi nemažą vadovavimo patirtį, esu įsitikinusi, jog viskas klostytis puikiai!

Visi tie intensyvios veiklos metai pralėkė akimirksniu. Jaučiuosi praturtėjusi, daug ko išmokusi, supratusi, sutikusi nuostabių ir visokių kitokių žmonių :), ir visiškai naujai atradusi save! Nekantrauju pamatyti, kas atsiskleis toliau, išvykus į Vokietiją!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą