Emigruojame į Vokietiją!



Serioža gavo gerą darbą už gerą atlygį. Bent jau kol pasigerinsime finansinę gerovę, pagyvensime Pietų Vokietijoje, Winterlingen, netoli Albstadt. Ilgai svarstėm ir manome, kad mūsų šeimai šis sprendimas tinkamiausias! Sunku, kad turime išvykti dėl finansų trūkumo, nors ir ne vien dėl to! Bet čia Lietuvoje esame tikrai laimingi, tik stokojantys... Gaila, bet tokia realybė! Labai trūks mums visko, kas čia yra!

O Vokietijoje tikrai esame atviri naujiems dalykams, kitokiam praturtėjimui. Rojaus nesitikim, bet pagyventi ir pažinti kitą kultūrą tik pliusas. Kol Dašulė neina į mokyklą, galime laisvai gyventi bet kur :) Vokiečių nemoku, tai lauksiu nemenko iššūkio! Kažkaip esu įsitikinus, kad būnant kartu su mylinčia vienas kitą šeima yra svarbiausia! O kur būti, tai jau bendras sutarimas. Serioža dirbs, o aš auginsiu vaikus, jei Dievas duos! ir mokysiuosi sprechen zu Deutsch :)

Liepos vidury išskrenda Serioža jau intensyviniam darbui, o aš išsilaikau teises ir irgi su mažiuke išvykstame. O jūs esate laukiami atostogų į Vokietiją :)!

9 komentarai:

  1. Smagios ir netikėtos naujienos. Tik gaila, kad baisiai toli nuo mūsų gyvensite (mes NRW žemėje), būtų tikrai smagu susitikti ir susipažinti, nes apie jūsų šeimą žinau tik iš šio blogo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai nieko, gal vis tiek susitiksime :) O kokiam mieste gyvenate?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunu :) pakeisit aplinką, pamatysit pasaulio :) O jūs gi tokie atviri, šaunūs žmonės :) Galbūt viskas tik į naudą :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mažam miestely, tarp Münster ir Düsseldorf.

    AtsakytiPanaikinti
  5. lauksiu tavo ispudziu is vokietijos. nezinau, bet kai is pazistamu ar draugu kas emigruoja, man liudna.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Živile, tikrai manome, jog ši patirtis bet kokiu atveju bus į naudą! Kita kultūra, žmonės, aplinka...
    Viktorija, tokia Lietuvos realybė. O ieškoti geresnio gyvenimo savo šeimai yra labai normalu ir netgi skatintina :) Atvažiuosit į Alpes atostogų! Linkėjimai!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Linkiu geros gražios pradžios Vokietijoje. Mes į ją atvykome ir visai nemokėdami kalbos, bet su laiku tai išsisprendžia. Labai gražioj vietoj gyvensite, bent man tai viena gražiausių Vokietijos vietų. Sėkmės adaptuojantis :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū, Egle! O kur Jūs gyvenate? Kiek klaiko jau Vokietijoj? Ar džiaugiatės ten?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dabar gyvename šiaurinėj Vokietijoj, atsikėlėm čia prieš 8 mėnesius, prieš tai gyvenom daugiau pietinėje pusėje. Skirtumas tarp pietų ir šiaurės labai didelis, pradžioj net jaučiausi kaip pataikius į kitą šalį tik su ta pačia kalba. O ar džiaugiamės tai sunku pasakyt. Sava šalis, savi namai visada geriausia. Būdamas svetur iki galo laimingas manau niekada nebūsi, trūksta artimųjų. Tačiau kaip įmanydmas stengiesi gyvenimą kitur padaryti prasmingą, susikurti svetur namus, kurie kasdien džiugintų.

    AtsakytiPanaikinti