Atostogų patirtis sergant

Savaitę prieš atostogas, Dashai supuliavo akytės. Daktarė sakė, kad tai infekcija. Išrašė lašiukų, kuriuos ištikimai lašinom 10 dienų. Atrodė, kad viskas praėjo ir mes laimingi išvykome atostogauti. Praėjus net penkioms dienoms, vėl pastebėjom, kad rytais traiškanoja akytės. Jau buvome Klaipėdoj. Nuvažiavom į vaikų polikniniką. Kaip gerai, kad pasiėmiau vaiko gimimo liudijimą! Ne visada taip dariau, bet po šio įvykio suprantu, jog tai yra būtna! Registratūroje infomavome, jog esame ne vietiniai, paaiškinome problemą. Nusiuntė pas akių gydytoją. Kaip įprasta tokiose vietose, pralaukėme apie valandą. Pagaliau įėję, buvom nepriimti, nes reikalingas pediatro siuntimas. O iš kur jį gauti :)? Šalia vaikų polikninkos yra vaikų ligoninė ir priėmimo skyrius. Sakau Seriožai, nueinam ten ir paprašysim. Ten irgi nebuvom išskėstom rankom priimti: "Ko jūs čia iš vis važiuojat, jei esat sergantys. Neturime kaip jūsų apiforminti! Juk ši pagalba jums visai nebūtina..." Bet mums atkakliai reikalaujant, siuntimas buvo išrašytas! Jei Jums taip atsitiks, žinokite, tai tiesiog Jums priklauso, nes esate pilnateisis Lietuvos pilietis ir Jūsų vaiko sveiktata svarbesnė, nei kažkokie formalumai! Labai liūdna, kad reikia už savo teises kovoti ir pasiimti priklausančius dalykus atkaklumu, kuris tieiosg būtinas mūsuose.
Pagaliau vėl patekus pas daktarę, maloniai buvome nustebinti paslaugumu! Pasirodo, kad biurokratija ima viršų, bet yra nuostabių žmonių, gerai atliekančių savo darbą. Tad mums buvo paiišinta, kad dukrai akių vokų uždegimas, įtakojamas infekcijos. Lašinant išrašytus kitus lašiukus, infekcija keliaus kitais organais - gerkle, nosimi ir t.t. Na, buvome įspėti! Palašinus lašiukus, po dienos prasidėjo reali kova. Pakilo temperatūra iki 40 laipsnių. Skaudėjo gerklytę. O šiandien Daša dar ir vemia. Ką rytojus atneš :)?
Esu dėkinga Dievui, jog esame vieningi! Žaviuosi Seriožos atkaklumu, švelnumu, rūpesčiu. Sėdim visi namuose. Serioža skaito Dašai knygeles, nešioja, guodžia ją. Nors kalbinu papramogauti, bet jis atsisako, nes negali palikti mūsų tokioje situacijoje :) Ačiū Tau, mano meile!
Atostogos yra atostogos, bet šeimos vienybė ir meilė vienas kitam svarbiau, nes laimingas esi visose gyvenimo situacijose!..

Patarimai atostogaujantiems:
- vykstant su vaiku, būtinai pasiimkite gimimo liudijimą;
- susirgus, iš karto važiuokite į vaikų priėmimo skyrių (iš anksto susižinokite adresą);
- jei reikia specialisto konsultacijos, prašykite (reikalui esnat, pareikalaukite) siuntimo.

O geriausia, tiesiog nesirkite ir būkite laimingi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą