Vaikiški skaitiniai

Kaip ir daugeliui vaikų, Darjai labai patinka kartu skaityti knygeles. Šis malonumas dažniausiai atitenka prieš miegą. Tai iš ties puikus būdas kartu leisti laiką!

Kol dar Serioža buvo kartu, vakarais šiuo procesu užsiimdavo jis. Tad "Каруселька для детей 3-4 лет" atidėjom iki Vokietijos.

Dabar abi su Daša skaitom keletą labai fainų knygelių:

1. "Didžioji knyga vaikams". Vertinga knyga, nes ją skaityti bus galima tikrai ilgai: mokomasi pažinti spalvas, formas, metų laikus, skaičiuoti ir skaityti.

2. J.Sakalauskaitė "Smagiosios Pelytės Smailytės istorijos". Atrodo, Darkai dar per sunkus tekstas, bet aš ištisai jo neskaitau, o savais ir paprastesniais savo žodžiais atpasakoju. Ši knyga mums kaip tik į temą šiuo laiku! Su dukra daug kalbame apie išvykimą į naują šalį ir naują patirtį joje. Tad Palytės Smailytės personažas mums padeda daug ką suprasti: kaip ruoštis kelionei, kaip skrendama lėktuvu, kam reikalingas pasas :) Smagi knyga žiūrėti paveiksliukus. Irgi perspektyvoje dar bus ilgai įdomi!

3. Dar viena mūsų šio gyvenimo periodui tinkanti knygą - Nuria Roca "Draugystė - nuo senų draugų iki naujų draugų". Jau dabar daug kalbuosi su dukra, kad Vokietijoje nebus jos senų draugų. Ji tada perklausia: "Osana bus? Elsia bus? Apile bus?..." Ne nebus, ne nebus... Tada įvardinu, kad tikrai gali būti liūdna, bet nuteikiu, kad ieškosime naujų vaikų ir bandysime su jais susidraugauti. Daša kartoja: "Bus kiti lelės." Taip, tikrai bus :) Puiki knyga, klabantis su vaikais apie mūsų gyvenimo realybę, santykius, o ypač tinka, jei kur nors kraustotės!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą