Mėsos maltinukai

Ką tik pas mus svečiavosi Seriožos pusbrolis. Tai daug gaminome rusų virtuvės. Taigi, maltinukų (teftielių) receptas:

500 g. jautienos ir kiaulienos faršo;
šiek tiek ryžių;
svogūno;
2-3 česnako skiltelės;
druskos, pipirų, žolelių (pagal skonį);
miltų.

Padažui
Pomidoro;
svogūno;
miltų;
aliejaus;
druskos, pipirų.

Išverdame ryžius, atvėsiname ir dedame į mėsą.
Smulkiai supjaustome svogūną ar su stambia tarka sutarkuojame, susmulkiname česnako skilteles ir sudedame į mėsą.
Beriame druską, pipirus, pagal skonį įv.prieskonių.
Gerai išminkome.
Delnuose darome rutuliukus, apvoliojame miltuose ir dedame į skardą. Užpilame vandeniu, kad šiek tiek apsemtų ir pašauname į 250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15 min.
Ruošiame padažą. Susmulkiname svogūną ir pakepame įkaitintame aliejuje. Kubeliais supjaustome pomidorą ir svogūnams šiek tiek apkepus, dedame ir juos. Įverimae šaukštą miltų, gerai išmaišome ir paskaniname prieskoniais.
Užpilame paruoštą padažą ant maltinukų ir dar pakepame orkaitėje apie 10 min.

Manau ir vaikams patiks!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą