Padėkime pažinti spalvas

Dabar pas Dašą periodas, kada jai labai rūpi spalvos. Žinau, jog būna, kad kai kurie vaikai jas išmokšta įvardinti anksčiau. Bet čia individualus dalykas! Tad, jei vaikutis iki mokyklos tinkamai įvardins spalvas, tai jau geras pasiekimas ir jam palengvinimas. Kol kas mūsų mažoji negali ištarti spalvų pavadinimų, tai naudoja gestus. O tai didelis palengvinimas ir smagus žaidimas :)
Ant įvardintų spalvų įdėjau nuorodas, kuriose pamatysite gestą.

Sužinojau, kad paprastai iki
dviejų mėnesių kūdikiai skiria baltą ir juodą spalvas, kurios žavi savo kontrastiškumu. Jau po dviejų mėnesių, nesvetimos tampa mėlyna, violetinė, pilka ir kitos ryškesnės, šiltos spalvos. Keturių mėnesių kūdikiai jau skiria daugumą spalvų, o sulaukę šešių — jas supranta kaip suaugę.
Pagrindinės spalvos: geltona, mėlyna, raudona.
Spalvų pavadinimus vaikai išmoksta nuo dviejų iki penkerių metų. Todėl labai svarbu šiuo laikotarpiu intensyviai su jais žaisti žaidimus, kuriuose yra daug spalvų, nuolat kartoti ir priminti, kur kokia spalva. Spalvotos kaladėlės, žaislai, spalvoti daiktai kambaryje ar paprasčiausi puodeliai, iš kurių kas dieną Jūsų sūnus ar duktė geria sultis — visa tai padeda pažinti ir prisiminti spalvas. Tereikia laiko, kantrybės ir pastangų.O gestai dar vienas smagus ir įsimintinas būdas mokytis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą