Mano Serioža nevalgo tokių panašių dalykų, kaip cukinija, bet yra kai kurie pavidalai, kurie jam tinka ir netgi patinka :) Kūryba, kūryba, kūryba :)))
O šis receptas iš anytos. Ji gamino su baklažanu, o mes neįsigilinę nupirkom cukiniją ir visai neblogai gavosi. Aš supjausčiau, o Serioža padarė visą kitą. Taigi...
Keptos cukinos su česnaku
Reikės:
1 vid.dydžio cukinijos,
druskos;
pagal skonį česnako (kuo daugiau, tuo skaniau ir sveika. Siūlome valgyti vakarais:));
2 šaukštų majonezo (irgi galima pagal skonį);
1 šaukšto grietinės (galima ir be jos);
miltų ir aliejaus.
Cukinija nulupama, supjaustoma maždaug 1 cm. griežynėliais. Išimamos sėklytės, jei jų yra. Atskirame inde gabaliukai gerai pasūdomi ir paliekama 20 min.
Susidaręs skystis išpilamas.
Ruošiamas padažas. Česnakas suspaudžiamas, įdedama majonezo, grietinės ir sumaišoma.
Į miltus voliojami griežynėliai ir apkepiama. Ištraukus uždedamas padažas. Paruoštas gabaliukas dedamas ant duonos (valgėme su čiabata).
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
cukinijos nereikia mirkyti :) baklažanai pasūdytame vandenyje mirkomi tam, kad dingtų jų kartumas, o cukinijos nėra karčios :)
AtsakytiPanaikinti