Prancūziškas bulvių apkepas

Nors receptas tikrai labai skanus, bet, kaip tikri mėsėdžiai, pasigedome mėsytės :) Bet verta pasigaminti (ypač tiems, kuriems mėsa nėra labai svarbi).

Reikės:
Bulvių - 600 g
Pieno - 400 ml
Grietinėlės (35% rieb.) - 400 ml
Česnako - 1 skilt.
Svogūno - 1 vnt.
Sviesto - 40 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
Ferm. sūrio - 90 g


Gaminimas:
Bulves nuskuskite ir supjaustykite vienodais maždaug 1 cm storio griežinėliais.
Nulupkite česnaką ir svogūną. Česnaką sukapokite, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Puode užkaiskite pieną su grietinėlę, dėkite į jį sviestą, berkite smulkintą česnaką.
Kai puodas užvirs, pieno mišinį palengva pakaitinkite apie porą minučių, tada sudėkite bulves ir svogūnus. Pamaišykite. Nedidelėje kaitroje virkite apie 7 minutes, kol bulvės suminkštės.
Pusiau išvirusias bulves išgriebkite, sudėkite į kepimo formą, pabarstykite druska, pipirais, išlyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje, iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių, apie 10-15 minučių.
Ištraukite, užbarstykite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite apie 6 minutes, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Ištraukę iš orkaitės, leiskite bulvių apkepui apie 10 minučių pastovėti, tada tiekite į stalą apipilkite likusiu nuoviru ir valgykite!
Skanaus!

Originalus Lino Samėno receptas.

2 komentarai:

  1. Kaip mėsaėdžiams išduosiu, kad šis apkepas yra paduodamas kaip garnyras prie mėsos ;) Man jis ir vienas skanus, bet vyrui būtinai dar būna kokia kepta mėsa.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras patarimas! Ačiū! Būtinai kitą kartą kažką sugalvosime su mėsyte :)

    AtsakytiPanaikinti