Vokietijos provincija

Iš Seriožos pasakojimų sužinojau, kad šis kraštas, kuriame dabar gyvename, tik prieš 50 metų buvo varganas varganas. Žmonės neturėjo net geriamo vandens. Šiandien matant tuos nerealiai nuostabius vaizdus, prašmatnias naujausias mašinas negaliu tuo taip paprastai patikėti :) Mat šiandien švabai vieni turtingiausių Vokietijoje.

Faina pagyventi būtent provincijoje. Nesunku patikėti, kad didmiesčiuose visiškai kitokia kultūra. Čia visi sveikinasi, užkalbina, lengvai eina į kontaktą. Mūsų Darka susilaukia daug dėmesio. Negailima komplimentų ir saldainių :)

Kadangi čia vis dar saulėtas ruduo, labai daug laiko praleidžiame lauke. Aplinkui nuostabi gamta, nemažai gyvūlėlių. Daug arklių, kuriais mes abi su dukra žavimės. Šalia nemažas žirgynas. Nueinam pas arkliukus, pasikalbam, papasakojam, kaip mes gyvenam :) Tarp kitko, tai irgi metodas išgirsti, ką vaikas mąsto viduje, kokius išgyvena sunkumus ir pan.

Net jau ir švabiškoj šventėje sudalyvavom - Seriožos kolegos gimtadienyje! Buvau nustebinta žmonių šiltumu, draugiškumu, priėmimu. Nemeluosiu, jog turėjau susidariusi vaizdą, apie vokiečių šaltumą, nors ir buvau sutikusi ne vieną šį standartą neatitinkantį vokietį. Džiaugiamės šia patirtimi!

P.s. deja neturiu nuotraukų. Kai turėsiu, būtinai įdėsiu ;)

1 komentaras:

  1. Dalyte, Tarp reakciju truksta "nuostabu". :)
    Labai dziaugiuosi, kad jum ten gera ir smagu, linkiu, kad tai testusi iki... Apkabinu!

    AtsakytiPanaikinti