Atliekų rūšiavimas

Būtų įdomu sužinoti, kiek žmonių Lietuvoje rūšiuoja atliekas. Asmeniškai aš to nedariau, nes pakankamai toli buvo rūšiavimo konteineriai. O ir šiaip prisiklausiau istorijų, esą žmonės matė, kad surūšiuotas atliekas atvažiavęs surinkėjas ima ir supila į bendrą :)
Na, o čia Vokietijoj ne tik kad nediskutuotina, bet ir už nerūšiavimą gausi baudą. Vokiečiai labai rimtai priima šį reikalą. Populiacija didelė, tad ir problema labai didelė. Popierius, plastmasė, organinės atliekos ir kita. Plastikinius butelius parduodame. Stiklą taip pat.
Šios tautos sąmoningumas labai žavi. Kadangi Daša savarankiškai meta šiukšles, tai jau dabar turiu jai aiškinti apie rūšiavimą. Mokomės kartu :)

3 komentarai:

  1. Dalyte, labai saunu jog ismoksite rusiuoti. Man tai labai dziugu jog salis rupinasi tuo, bet tuo paziu jie perdirbineja atliekas ir pagamina vel tinkamus naudoti daiktus. Labai praktiska ir ekonomiska :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. labas Dalyte, smagu jog mokinates rusiuoti. Tai labai praktiska, kuomet surusiuotos atliekos yra perdirbamos. Man tai labai patinka. Jei galima isgauti daugiau is ismetamu daigtu ir dar karta juos paversti naudojamais, kodel gi nepadarius.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Šaunuolė! Tikiu, jog vis daugiau tautiečių taps tokie socialiai atsakingi

    AtsakytiPanaikinti