Išbandėme keletą čeburekų receptų. Geras dalykas :)
I variantas (jis mums labiausiai patiko).
Tešlai reikės:
200 gr varškės;
2 kiaušiniai;
0,5 šaukštelio sodos;
1 šaukštas aliejaus;
1 stiklinė kefyro;
apie 1, 5 kvietinių miltų.
Įdarui reikės:
500 gr maišyto faršo - jautienos, avienos, kiaulienos;
1 svogūno;
3 skiltelių česnako;
druskos, pipirų, kt.prieskonių.
Gaminimas:
Gerai ištrinti varškę;
sudėti kiaušinius, supilti kefyrą su jame nugesinta soda;
suberti miltus ir maišyti, po to minkyti, kol tešla nebelips;
iš tešlos tešlos suformuoti norimos formos kamuoliukus, kuriuos po to iškočioti;
įdėti paruošto faršo;
užspausti (galima su šakute) ir kepti aliejuje.
II variantas:
Tešlai reikės:
1 pak. varškės,
1 kiaušinio,
apie 250 gr miltų.
Įdarui:
0,5 kg maišyto faršo - jautienos su aviena;
1 kiaušinio;
1 svogūno;
3 skitelių česnako;
druskos, pipirų, įv.prieskonių.
Gaminimas:
Ištrinama varškė;
dedamas kiaušinis ir išmaišoma;
beriami miltai ir maišoma, minkoma, kol tešla nebelimpa.
Faršas sumaišomas su kiaušiniu, supjaustytų svogūnų ir išspaustu česnaku. Dedama druskos, pipirų, prieskonių. Nuplikomas verdančiu vandeniu sietelyje.
200 gr varškės, 1 kiaušinis, 250 gr miltų.
Iš tešlos tešlos suformuoti norimos formos kamuoliukus, kuriuos po to iškočioti;
Įdėti paruošto faršo;
Užspausti (galima su šakute) ir kepti aliejuje.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą