Meilė

Su kuo nors vis padiskutuojam apie meilę. Dažniausiai klausimas, ar meilė yra jausmai? Taip! Bet ne tik. Man patinka, kaip mano vyras sako, kad meilėje svarbiausias aspektas yra pasirinkimas ir viso to pasekoje ateina jausmai. Visiškai su juo sutinku!
Asmeniškai man, santykyje su vyru jausmai labai svarbūs. Neįsivaizduoju, kaip gi be jų?! Tikrai nesuprantu tų, kurie teigia, kad po dviejų metų įsimylėjimas praeina ir ateina kitoks santykis. Kad santykis keičiasi, tampa tvirtesnis, užtikrintesnis tai taip (arba atvirkščiai, jei nededamos abipusės pastangos)! Bet gi tuo pačiu ir jausmai auga. Tampi labiau prieraišus, atsidavęs, pakeli vienas kito silpnybes, žinai, kaip geriau išreikšti jausmus, kad mylimasis jaustųsi tikrai mylimas...
Man patinka būti santuokoje, kurioje tokia erdvė tobulėti! Niekur kitur negausi tiek daug šansų tubulinti save, kaip artimame kito žmogaus ryšyje...

8 komentarai:

  1. sakyciau kad apsisprendimas su laiku tvirteja ir uzima vis svarbesni vaidmeni, o jausmu, kuo toliau, tuo ivairesniu, visom prasmem, atsiranda salia 'meiles'

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ką turi omeny, sakydama apie jausmus šalia meilės :)? Ar apie neigiamus kalbi?

    AtsakytiPanaikinti
  3. pagalvojau, kad draugystės ir gyvenimo kartu pradžioje akcentas yra meilė, MEILĖ ir dažnai tik ji. jos yra daug, ji svarbi ir t.t. gyvenimui einant, šalia jos gyvena ir daug visokių kitų jausmų - ir teigiamų ir neigiamų (prisirišimas, nepasitenkinimas ir t.t.)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Bet juk meilė ir yra pilna visokių aspektų, kai iš neigiamų jausmų, eini į teigiamus. Stengiesi mylėti, t.y. apsisprendi, ar nemanai?

    AtsakytiPanaikinti
  5. ta prasme is bet kokio neigiamo vis tiek visada turi iseiti i teigiama t.y meile? siuo metu as labiau manau kad viskas yra salia, o ne pakeicia ar transformuojasi i viena... kas teoriskai gal ir turetu buti, nznau.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Manau, kad pabaiga bet kokio konflikto, nesusipratimo... turėtų pereiti į meilę. Aišku, tai ne visada lengva, bet jei nemylėtume, tai visi silpnumai paimtų viršų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. man labai patinka mintis, kad meile su metais gileja. Jausmai tik meiles pavirsius, israiska, o viduje slypi gilumas, su metais reikia maziau zodziu, bet rysys daug stipresnis nei draugystes pradzioj.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sutinku! Aukse, labai gražiai išsireiškėt! Tad, meilei stiprėjant, tas paviršius ir irgi turėtų gražėti :)

    AtsakytiPanaikinti