Daržovių blyneliai su granatu

Man būna taip, kad sumąstau vieną patiekalą gaminti, bet eigoje sugalvoju kitą. Planavau kepti bulvinius blynus, bet sumąsčiau, kad su morka ir cukinija bus dar skaniau. O pabaigoje iš vis gavosi atradimas :) Kadangi vaikystėj mama valgydavo bulvinius blynus su uogiene, tai mes su Daša išbandėm daržovių blynelius su granatu. Labai skanu! Tikrai labai labai!

Mėgstu visų pirma sau, paskui vaikams pagrįsti, kodėl sveiką valgyti tam tikrus produktus. Taigi, granato sultys tokios pat veiksmingos, kaip dantų skystis! Granatas dezinfekuoja dantenas. Dar be kitų naudybių, jame yra skaidulų, kurios padeda reguliuoti tinkamą svorį. Ir dar, valgydami granatą atnaujiname savo odą!

Jums reikės 4 asmenims:
3 vidutinio dydžio bulvių,
Morkos,
Puse cukinos,
Druskos, pipirų ir krapų,
2 š.manų kruopų,
1 kiaušinio, aliejaus kepimui,
Granato ir grietinės pagal skonį.

Bulves ir morką sutarkuokite smulkia tarka, o cukiniją - stambiau.
Dėkite kiaušinį ir manų kruopas. Pagardinkite prieskoniais.
Kepkite ant šlakelio aliejaus, kol gražiai paskrus.
Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingi riebalai.

Užtruksite tik 15-20 min.
Valgykite su grietine ir granatu.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą