Apie lyginimą

Ntr.iš čia
Panorau parašyti apie lyginimą. Net ir apklausą surengiau! Iš 26 tinklapyje apklaustųjų net 38% pasisakė viską lygininantys. 34% - lygina proginius, šventinius drabužius, 19% - tik viršutinius drabužius ir 7% apklaustųjų nelyginina visai.

Vaikystės namuose pas tėvelius buvo viskas kruopščiai lyginama. Pradedant apatiniais drabužiais, baigiant patalyne. Šiame procese jau maždaug nuo 10 metų aktyviai dalyvavau. Buvo viena iš namų ruošos darbų išlyginti drabužius. O kai išėjau iš namų (jau nuo 16 metų), net lygintuvo neturėjau. Gyvenau be jo ir visai nepasigesdavau :) Kai ištekėjau, ėmiau lyginti tik viršutinius rūbus. Atvykus į Vokietiją, turėdama daug laiko kruopštiems namų ruošos darbams, ėmiau lyginti net ir patalynę! Čia Vokietijoj viskas kruopščiai lyginama. Čia net yra firmelės, kurios atlikdamos lyginimo paslaugas išgyvena.

Laikui vėl pasiskirsčius kitaip, t.y. sumažėjus, pradėjau galvoti, kad lyginimas naudoja ne vien elektros energiją, bet ir fizinę. Be to "dar ir nuo karščio ir spaudimo audinio pluoštas sutankėja ir ne taip lengvai praleidžia orą". Taip pat mažiau laiko praleidžiu su dukra ir kam lyginti tas medžiagas ant, kurių miegame? Dėl malonumo?

1 komentaras:

  1. aš nelyginu, bet prisimenu, mama lygindavo apatinius rūbus ir patalynę dėl to, kad 'karštis užmuša bakterijas/mikroorganizmus'

    AtsakytiPanaikinti