Kelionė autobusu

Niekas nepatikės, jei pasakysiu, kad beveik 30 val. kelionė su mažamete dukra (2,11 m.) autobusu Vilnius-Stutgart buvo labai gera! Tikrai krupščiai tam ruošiausi! Prisidėjau tiek papildomų krepšių į saloną, kad mane lydėjęs kaimynas net suabejojo, ar mane įleis į autobusą :) Bet įleido be jokių komentarų! O tuose krepšiuose susidėjau pledų, pagalvių, žaislų, knygelių, užkandžių, gėrimų ir kt. Ir tikrai nepasigailėjau. Nerealiai pagelbėjo dar vienas, visiškai netikėtai ir maloniai atkeliavęs tiesiai į autobusų stotį, papildomas daiktas-tai vaikiško grožio ausinukas su lietuviškom pasakom!!! VIKTORIJA, ačiū!!! Tu nereali :)))

Gavome pačią, mano supratimu, geriausia vietą-prie didelio lango antrame autobuso aukšte. Aš pati realaksavau beveik visą kelią, stebėdama nutolstančius Lietuvos vaizdus, po to prasidėjusius Vokietijos. Smagu buvo pažinti ir Darją, kuriai irgi visa tai buvo pramoga. Stovėdavo įsikibusi į turėklą ir ilgai galėdavo žiūrėti besikeičiančius vaizdus.

Labai pergyvenau, kad mūsų Darja nemiegos ir tada bus nevaldoma. Ji tikrai rami, bet jei pavargusi, tai ojojoj... Ji lūž, bet neis miegoti. Taip buvo ir autobuse. Tad teko jėga prispausti :) Pavyko! O pamiegojusi mūsų mergina buvo tiesiog angelas. Ne ką blogesni angelai važiavo šalia :) Esu dėkinga toms moterims, kurios pasikviesdavo Darka šalia ir su ja bendraudavo. Mažiukei patiko draugija. O aš net ir knygą paskaičiau!!!

Naktiniui miegui pravertė mano pledai ir pagalvės. Paklojau Dašai guolį tarpe tarp sėdinių. Jai patiko tokia maža erdvė ir mergina išmiegojo visą naktį Lenkijos keliuose. O aš raičiausi ant dviejų sėdynių :))

Suprantu, kad minusų keliauti autobusu surastume žymiai daugiau, bet aš pabandysiu surašyti pliusus:
a) žymiai pigiau;
b) galima pasiimti daug bagažo;
c) erdvu, galima keisti aplinką;
d) tualetas vietoje;
e) galimybė užsisakyti karšto maisto ir gėrimų;
f) nauji žmonės.

Paskutinės valandos buvo sunkiausios. Likus iki Stutgarto 35 km. įstrigome į kamštį, kurio dėka vėlavome net 3 val. Na, bet nieko, už tat susitikimas su Mylimu buvo vertas to :) Serioža pasitiko mus su balionais ir saldainiais! Gera ir vėl būti kartu!

Laukite gyvenimo svetur tęsinio...

3 komentarai:

  1. fantastika :) kaip kartais vaiku neivertiname :) lauksiu jusu tesinio

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip gera girdeti, kad buvo tokia gera jusu kelione. Bukite palaiminti! Sveikinu ir vel susitikus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveikintinu! Mes irgi bandysim pasirašyti tokiai avantiūrai, nes pamatėm, kad dabar kelionės autobusu savaitgalį nemenkai atpigo.. Tiesa, aš prisibijau tiek dėtis daiktų, bet viliuosi, kad viskas baigsis geruoju ir su mažiau daiktų:)

    AtsakytiPanaikinti