Ryžių ir lęšių košė

Paskutinį kartą viešėjant Kaune, svečiuojantis pas draugę, išmokau keletą dalykų. Visada žaviuosi žmonėmis, kurie pasirenka sveiką gyvenimo būdą. Paklausite, kodėl gi aš to nedarau :)? Todėl, kad mėgstu valgyti skaniai ir dažnai ne taip sveikai, kaip norėtųsi. Bet ir aš stengiuosi, nors ne taip stipriai...

Tad, Vitaliuk, ačiū už šį receptą!

Ryžių ir lęšių košė
pusė puodelio ryžių (rekomenduotini sveikesni rudi, bet aš naudojau baltus);
ketvirtadalis puodelio žaliųjų lęšių;
pusantro puodelio vandens;
druskos;
sviesto.
Ryžius ir lęšius pamerkiu nakčiai (jei pūsryčiausiu šia koše, nors tinka ir vakarienei). Tada belieka virti 10-15 min. Pagal skonį pagardinu druska ir sviestu.

Ryžių ir lęšių derinys tobulai suderintas baltymų šaltinis. Žalieji lęšiai turi net 31% skaidulų, B1, folio rūgšties ir mineralų, tarp kurių verta išskirti geležį.

Skanaus!

Visko galim sunkiau ar lengviau įsigyti, bet tik ne sveikatos...
Tad linkiu jums sveikos gyvensenos :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą