Mūsų dukra (2.6 m.)

Jau nebespėjam gaudyti atsirandančių žodžių gausos. Kalba visaip - ir rusiškai, ir lietuviškai. Jei kalbėdama su papa (tėčiu) kalba lietuviškai, Serioža paprašo, kad kalbėtų rusiškai, dukra pasitaiso :) Įdomi sakinio struktūra. Dar atsirinkinėja ir maišo.

Patys mėgstamiausi dalykai - lankymasis parduotuvėje, batų bei rūbų matavimasis ir bendravimas su žmonėmis.
Jei šeštadienį noriu ilgiau pagulėti lovoje, duodu jai visokių batų krūvą. Ji ilgai matuojasi, o aš galiu ramiai pagulėti.

Patinka knygos. Mėgaujasi, kai vakarais papa skaito rusiškai. Taip pat su malonumu dėlioja dėliones. Matosi procesas - jau daug ką atrenka savarankiškai. Gan kantri ir susikoncentravus. Mėgaujasi piešimu, šoka. Sakyčiau, meniška!

Yra švelni. Kartais stebiuosi, kaip ji Mamų menės mokyklėlėj meilikaujasi vaikams. Apkabina, bučiuojasi, glosto... Bet tik savo iniciatyva. Kito iniciatyvą tokiems švelnumams dažniausiai pasirenka išlaikyti ribą ir pyksta, kad prie jos lenda. Su charakteriu :)
Jau dabar galima sakyti, kad užsimezga draugystės. Yra vaikai su kuriais ji nori būti, kartu išdykauti, liesti ir pan.

"Pati" periodas.
Kartu dalyvaujame, taip jau mano gyvenime pasidariusiame retame, gaminimo procese. Šiaip kasdien gaminu greitai, o savaitgaliais, dažniausiai pusryčius, darome kartu. Jei valgome kiaušinį, Daša nulupa. Jei kepame blynus, Daša kartu maišo tešlą. Labai fainas pasibuvimas kartu! Stengiuosi kažką atrasti, ką ji galėtų padėti. Kad ir arbatos į puodelį įdėti. Smagu ir moko savarankiškumo!

2 komentarai: