Pasistūmėjome ženklų kalboje

Atrodo, kad per šį mėnesį ženklų kalboje labai stipriai pasistūmėjome į priekį! Niekada nemaniau, kad toks mažas vaikas taip aiškiai gali įvardinti savo norus. Kažkaip galvojau, kad jis turėtų jaustis blogai, nesuprasdamas priežasties ir tėvai turi atspėti ir atsakyti į tą poreikį (pvz., nori valgyti, bet nesupranta, kad nori, tik jaučiasi blogai). Tačiau anaiptol - ji žino ko nori ir tai puikiai gali įvardinti. Jau komunikuoja, kad nori valgyti, rodydama aiškų gestą, kad nori pieno (nors pačio ženklo kažkodėl dar nerodo).
Pastebėjau, kad kai ką nors dukrai sakau, ji laukia, kad parodyčiau. Ir kai rodau ir sakau, ji labai greit įsimena daiktus. Paskutinis išmoktas žodis/gestas - skėtis. Ji taip susižavėjo tuo daiktu, kad be galo greit įsiminė. Taip pat, pajunginėjau šviesą ir be mat Darja pradėjo rodyti šviesos/saulės ženklą (rodau, kaip iš "Du gaideliai" dainelės).
Taip pat daug ką supranta, nors dar nerodo. Žino, kai rodai kamuolys, pelytė, šuniukas, katė, knyga. Fantastika! Argi kada būčiau supratusi, kad ji taip greit viską supras?! Super ta ženklų kalba!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą