Logopedo patarimai

Su Daška turėjom konsultaciją su logopedu. Yra toks ankstyvosios korekcijos kabinetas. Ten galima ir psichologo konsultacijai užsirašyti. Taigi, logopedė pasakojo apie žaisliukų svarbą ir jų įvairumą priklausomai nuo esamo amžiaus. Po to manęs klausia, ar ji turi čiulptuką? Sakau, kad ne. Ji sako: "na, tai negerai. Čiulptukas padeda liežuvio gerai formai palaikyti". Nu įdomiai! Po to dar vieną klausimą užklausė, į kurį atsakymo neturėjau :) Sako, o kaip reikalai su puodu?! Vot ir senamadiški metodai dar veikia. Gerai, kad man pro vieną ausį išėjo, pro kitą išėjo :)

4 komentarai:

  1. Pirmą kartą išgirdau apie tokią čiulptuko naudą :O Kaip tik skaičiau, jog jis tik pavėlina kalbėjimą, bet čia matyt kiek žmonių, tiek nuomonių.
    O su puoduku geriau neskubėti. Mes prisiskubėjom :( pusės metų pradėjau sodinti, kadangi ji mažytė, dar vis nerimsta, muistosi, tai kelis kartus įkrito į puoduką, o dabar bijo jo. Daryk ką nori, bet nepasodinsi, įsitempia, ašaros pasirodo. Tai kaip išmokysim, net neįsivaizduoju

    AtsakytiPanaikinti
  2. Is "Berlyno laiskas tevams: Laiskas 7 men. kudikio tevams"

    Vaikas turi pats moketi pasakyti, kad jam jau "reikalas", jis privalo savo uzpakaliuko raumenis kontroliuoti (tai jis gali tik sulaukes 2 metu), jis privalo pats iki puodo nueiti, t.y. turi moketi vaikscioti, pats atsisesti, ir vel atsistoti - ar Jusu kudikis jau tai moka? Tikriausiai ne...
    Su keletu "triku" galima 9 men. kudiki ismokyti, jog jis ne i pampersus, bet i puoda darytu: Duolite vaikui tuo paciu laiku valgyti ir stebekite kada "didysis reikalas" pasirodys, tada pasodinkite vaika ant puodo. Tai"funkcionuoja" - bet Jusu vaikas prie sio proceso neprisideda, nes Jus esate tie, kurie jo "reikala" nukreipiat tinkama linkme ir kontroliuojate jo refleksus. Tai joks svaros auklejimas, o tiesiog dresura. Su savarankiskumu ir savikontrole tai neturi nieko bendro...
    Taigi, puodo paskirtis - savarankiskumas. Iki jo ilgas kelias Jusu vaikui: nuo beropojancio kudikio iki isdidaus dvimecio ar trimecio, kuris viena diena triumfuodamas pasirodo su savo puodo turiniu ir sako: "Mama, paziurek, as tai vienas padariau!"

    AtsakytiPanaikinti
  3. Is tikro, kiek zmoniu, tiek nuomoniu.
    Kai budama 14, ejau pas ortodontus del kreivu dantu, sake, kad tai del to kad ilgai ciulptuka ciulpiau (gal, iki 2 metu).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aha, girdėjau apie tokius dalykus.Mano draugė irgi sakė, kad mergaitė įkrito į puodą :) Tai kaip patarė nesodint anksti.
    Matai, kaip galima ištreniruot vaikelius :))

    AtsakytiPanaikinti