Paskolų garantija

Išgyvenom tikrai nemažą šoką. Čia aišku daugiausiai kliuvo Sergėjui, nes jis tvarkė tuos reikalus, o man leido žinoti tik jau jiems gerėjant :)
Dar mūsų išsirinktam butui besistatant, jau prieš metus susitvarkėm banko paskolą. Pasirašėme preliminarią sutartį su garantija, kad gausime 100 proc. prašomos sumos. Praėjo metai. Namas jau gražiai iškilo. Atėjo laikas visiškai užbaigti dokumentų tvarkymą. Nuėjome į banką. Viską sutvarkėme: pasirašėme pirkimo-pardavimo sutartį su notaru, sutvarkėme hipotekos lakštą. Viskas kaip turi būti. Laukiame pinigėlių :) Staiga, banko vadybininkė sako, kad nepastebėjo, jog mūsų perkamas objektas ne gyvenamoji patalpa, o poilsio patalpa (statybos bendrovės taip įformina, kad joms būtų lengviau mokesčių prasme), tad dėl to mums nebegali duoti 100 proc., nes tokiu atveju nedraudžia būsto paskolų draudimas. Mums duoda maksimum 75 proc.! Tragedija. Visi dokumentai sutvarkyti, remontai pradėti daryti, o net neturime pakankamos sumos butui nupirkti...
Tai, ačiū Dievui, Sergėjus paskambino Andriui (Jurgos broliui), kuris savo patarimais ir įtaka mums beprotiškai padėjo! Be didelių nuostolių perėjome į kitą banką. Atrodo, kad dabar viskas bus gerai.
Taigi, sutartys ir notaras dar nieko nereiškia, kaip kad mes manėme. Buvome tokie ramūs ir taip pasitikėjome... Ir turėti gerų pažįstamu irgi visada pravartu :)!

1 komentaras:

  1. ups, visada galvojau, kad mano grupiokas yra tik bendrapavardis, o pasirodo - brolis :) nuo manes patys didziausi linkejimai. ir dziaugiuosi, kad sunkumai susitvarke :)

    AtsakytiPanaikinti