15 mėnesių

Ech, mūsų Dašule! Ji be galo meili. Glaudžiasi ir glaudžiasi! Dažnai bučiuojasi. Patinka būti glostomai, liečiamai. Taip miela! Labai branginu tas meilumo akimirkas kartu :) Atrodo, kad visų mūsų šeimos narių meilės kalba prisilietimai! Lengviau mylėti, kai sutampa poreikiai.
Tarp kitko, eilėje laukia paskaityti "Penkios vaikų meilės kalbos". Kol kas jos neturiu, bet pasiieškosiu. Jei turite, galite man paskolinti :)

Labai įdomu kiekvieną dieną su dukra užsiimti tais pačiais dalykais. Tada lengvai pastebiu, kame Darja jau patobulėjo. Taip ji mokosi, kartu ir aš, galėdama stebėti vystymosi procesą!

Jau sugeba užmauti ant iešmo snaiges. Iki tol tik nuiminėdavo. Taip pat jau atitaiko kai kurias formeles. Tad koordinacija ir motorika lavėja :)

Neseniai pradėjome žaisti slėpdami daiktą ir jį rasdami. Tuo pačiu ir ženklą "nėra" išmokome. Kiek džiaugsmo šis žaidimas teikia! "Nėra! - O, va kur :)" Pati slepia ir rodo, kad nėra, radusi juokiasi. Galima taip ilgai užsižaisti. Čia, kiek suprantu, lavinama vaiko vaizduotė.

Pradėjo sakyti atiu (ačiū), ga ga (žąsiukas).

Su malonumu padeda iš indaplovės ištraukti stalo įrankius ir iš skalbimo mašinos atneša skalbinius. Viską reikia paversti žaidimu, tai ir pagalba bus, ir vaikui įdomu!

Kaimynai padovanojo didelį, beveik Darjos ūgio meškiną. Dar nebuvo tokio žaislo, kurį ji taip mylėtų. Tai dabar su juo ir miega, ir bučiuoja, glaustosi, geriausiom emocijom į jį reaguoja. Net iš vonios be verkimo pavyksta išvilioti pas meškį :)

Sausio antrą pradėjome dėti pirmuosius savarankiškus žingsnelius! Oi, kiek džiaugsmo :)

Vis dar sunkiai miega. Būna visokių naktų, bet vienos geresnės, kitos blogesnės, tačiau nėra dar savarankiškai išmiegojus visos nakties. Kaip gydytoja sako, kad tai tokia jau kasdienybė, tad to per daug nesureikšminam, nors dažnai jaučiamės pavargę.

Augam ir augam :)!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą