Partneriai

Šiandien per "Labas rytas" kalbėjo apie naują įstatymo pataisą, kurioje skelbiama, jog kiekvienas panorėjęs galės sudaryti partnerystės sutartis. Santuoka bus, kaip vienas iš pasirinkimų.
Laidos vedėja klausia:
- o tai ši partnerystės sutartis neišstums santuokos, kaip tokios?
Notaras atsako:
- neturėtų. Nors šią sutartį bus sudaryti žymiai paprasčiau ir greičiau, bet santuoką gina žymiai daugiau įstatymų.
Notaras toliau aiškino, kad ši sutartis daugiau atspindi finansinius sutarimus ir nėra sulyginama su santuoka. Jas bus galima sudarinėti ir nutraukinėti kiek širdis geidžia! Tik aišku, ne vienu metu iš karto :) Kai norint išsiskirti reikalingas teisminis procesas, tai norint nutraukti partnerystės sutartį, pakaks abiejų šalių sutarimo.
O kaip su vaikais? - klausia vedėja. Na, atrodo, jais rūpintis privalu, bet ne taip kaip santuokoje! Sutarties nutraukimo variantu, jiems atiteks tam tikras finansinis atskaičiavimas :)

Žodžiu, mano gal ir siauru, per daug konservatyviu supratimu, žmonės nori būti vienas su kitu, bet tuo pačiu taip bijo!.. Pasirašys partnerystės sutartį ir viskas bus gerai :):):)!!!

1 komentaras:

  1. sutarties manau pirmakarta ir jauni besituokiantieji tikrai dazniausiai nenaudoja, bet yra tokiu kurie karta jau sunkiai skyresi su turto dalybomis, ar yra vyresni nei 30-40, turi verslus ir gyvenime 'graziu' pavyzdziu mate, tai tiems tiesiog ramiau gyventi....

    AtsakytiPanaikinti