Slyvų uogienė

Mus taip apdovanojo mūsų nuomojamo buto šeimininko mama slyvomis, kad kepu ne tik pyragus, bet ir uogienes ėmiau virti :) Nors Maša zyzia po kojomis, kažkaip apsisukau! Ech, kad tos enegijos dažniau :)


Taigi reikės 1,8 kg slyvų, 2 kg cukraus ir pusės citrinos sulčių. Čia mūsų kaimynės receptas. 
Slyvas nuplauti, išimti kauliukus ir smulkiai supjaustyti. 
Dėti į didesnį puodą, pilti cukrų ir ant labai silpnos ugnies kaitinti apie 1 valandą. Pabaigoj įpilti citrinos sultis ir užvirti, kad paburbuliuotų dar 10 min. Po to palikti per naktį pastovėti. Ryte supilstyti į paruoštus indelius.

Skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą