Lietuvoj 2014 vasarą

Namai toks gan sąlyginis dalykas. Vieta? Žmonės? Savijauta? Tapatybė?.. Daug toje sąvokoje telpa. Ar Lietuva mūsų namai? - ir taip, ir jau ne. Tai širdies namai, kur kasmet susitinkam mums artimus veidus, aplankom mylimas vietas, kalbame artima kalba, jaučiamės visiškai laisvai. Išvykt į kitą šalį nėra lengvas sprendimas! Atpažint ir prisitaikyt prie kitos kultūros, bet vis tiek savo naujai sukurtuose namuose išlaikyti tą kultūrą, kuri ilgai buvo tavo namai. Tai ir kalba, ir maistas, ir tam tikras elgesys...
Šiais metais Lietuva man atrodė kitaip. Dėl mažylės neramumo (buvo žiauriai karšta ir per daug pasikeitimų: naujos vietos ir žmonės), kaip bebūtų gaila, negalėjom susitikt su daugelių žmonių. Nors buvom suplanavę, bet reikėjo mažinti tempą. Tikim, kad tie žmonės nepyksta ir supranta, kad dabar toks laikas ir viskas sukasi aplink mūsų Mašą :) 
Nežiūrint sunkumų, viskas klojosi puikiai! Tik dažnai žmogui sunku, kai reikia apsiriboti. Norisi viską ir visus apskriet :) Bet su tais, kuriuos pamatėm ir susitikimo, nuostabiai praleidom bendravimą! Ačiū jums už supratimą ir laiką!!!
Daug laiko praleidau su sese Sandra. Kaip gera, kai arti artimas žmogus!!! Pasikroviau tos bendrystės, kai atsibundi ir iš karto žmonės. Mūsų Darja buvo laiminga su pusbroliais.


Kaip kiekvienais metais, pasibuvom mano gimtinėj Jonišky pas tėtį ir atšventėm mano babytės 89 metus!!! Nuvykom pas vyresnes seseris ir, kaip visada ragavom nuostabų svetinguma ir priėmimą. Bučkiai jums!
O Daša šiais metais ypatingai buvo laiminga su Seriožos tėveliais, seneliais! Net kartu miegojo :))

Dėkingi mūsų brangiems Benui su Jūrate už namus ir širdis!!!


O kiti, atrodytų trumpi, bet tokie mieli susitikimai širdžiai! Astute (iš Šiaulių), esi mano atradimas :)))
Vilmute (vienuole), nesimatėm beveik penkis metus, bet atrodė, kad tik vakar buvom išsiskyrę!!!
Oksaniuke, esi tokia artima!!!
Liepa ir Aušra, kaip keista, kad "Mamų menės" patirtis mus taip suvienijo, kad norisi vėl ir vėl pasimatyt :)!
Ilgėsiuos! Jau ilgiuosi!..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą