Šventė besilaukiančiai

Žinau, jog ši vaikučio sutiktuvių (BABY SHOWER) šventė visiškai nepopuliari mūsuose, tačiau joje sudalyvavus taip norisi, kad tai pataptų ir pas mus viena iš nuostabių švenčių!

Taigi, viena iš švenčių besilaukiančiai, kurią organizavau.
Šventė organizuojama prieš 1-2 savaites numatytam gimdymo terminui. Kviečiamos pačios artimiausios draugės, mama, močiutė, sesės, tetos, na visos brangios besilaukiančiosios gyvenimo moterys. Prieš atvykdama į šventę, kiekviena perspėjama, kad atsineštų ką nors ant bendro stalo (pageidautina savos gamybos maistas) ir pagalvotų apie dovanėlę vaikučiui arba būsimai mamai.
Pirmoji dalis susideda iš žaidimų. Štai keletas smagių žaidimų, kuriuos žaidėme:
1. Tik susibūrus, kiekviena dalyvė gauna po kelias sąvaržėles, kurias matomoje vietoje prisisega. Paaiškinama, kad šio vakaro tabu žodžiai yra: vaikas, nėščia, besilaukianti, pilvas. Išgirdus, kad kažkuri pamini tabu žodžius, atimama sąvaržėlė. Kuri vakaro eigoj daugiausiai prisirinks sąvaržėlių, ji ir laimi!
2. Susiskirstoma į komandas. Pasikviečiama iš priešingos komandos vienas narys ir visi sugalvoja vieną žodį, susijusiu su vaiko auginimu. Pvz., vaikas kakoja. Tad to žmogaus užduotis be žodžių, tik judesiais perteikti šią mintį, frazę. O visa jo komanda turi atspėti. Tą patį atlieka ir kita komanda. Oi, kiek linksmumo :)))
3. Receptų kūrimas. Vėl darbas komandose. Kiekviena komanda gauna po lapą su tema receptui sukurti. O receptų temos tokios: nuovargiui įveikti; liūdesiui įveikti; kad nesijausti vienišai; pasilepinimo receptas.
4. Pilvo dydis. Kiekviena dalyvė atsiplėšia tokio ilgio tualetinio popieriaus, kad apjuosti besilaukiančios pilvą. Arčiausiai tiesos laimi! Irgi labai smagu :)
Na ir antroji vakaro dalis. Kiekviena turi progą kažką palinkėti, išsakyti besilaukiančiai ir padovanoti dovaną. Čia proga išklausyti besilaukiančios mamą, kuri gali daug ką papasakoti apie savo dukrą. Jautrus, šiltas ir įsimintinas laikas!

Sukurkite ir jūs šventę besilaukiančiai!

1 komentaras:

  1. Puiku, Dalyt, kad organizuoji tokias šventes. Nes bet koks palydėjimas į motinystę ir vaikelio atėjimą - yra nuostabus ir būtinas.
    Tik va aš paskutiniu metu labiau mąstau apie prausynų didesnį vertingumą. Dėl artimumo lietuviškam būdui labiau nei amerikietiškas šio veiksmo variantas. Prausynos buvo atliekamos kaip apsivalymo prieš susitikimą su vaikeliu veiksmas, palydėtuvės į tą nuostabų virsmą iš žmonos, moters į mamą, gyvybės davėją.

    AtsakytiPanaikinti