Pilnapadystė

Kai kurių mamų rekomenduojama susirūpinti, nuvedžiau Darją pas ortopedą pasikonsultuoti dėl pilnapadiškumo. Sulaukėme eilės, kurioje matėsi rimti ligoniai su visokiais lūžiais. Kabinete pas gydytoją jaučiausi taip pat, kad čia nieko rimto. Patarimas avėti ortopedinius batus ir duoti D vitamino :)
Sutikusi draugę, kurios mergaitė metais vyresnė už mūsiškę, supratau, kad visų gydytojų patarimai, rekomendacijos labai skirtingos. Jos mergaitei jokių batukų nerekomendavo, o tiesiog patarė ant kieto paviršiaus nevaikščioti basai, o kuo dažniau pasivaikščioti ant lauko žemės: žolytės, smėlio.
Kad pirkti ortopedinius batukus, manau, turi būti rimta priežastis, nes jie tikrai kainuoja labai daug. Pasiskaičius, rašoma, jog pilnapadystė iki trijų metų normalus reiškinys. Vaikutį reikia tiesiog stebėti ir jam padėti, kad kojytė tinkamai formuotųsi. Mūsų badukai turi rekomenduojamus supinatorius, tad kažkaip per daug neįsitempiu dėl viso šito.
Ar jūs turėjote panašios patirties?

5 komentarai:

  1. Vasara prasidėjo, saulutė duos jums vitamino D :) mano uošvis gydytojas vis sakydavo, kad basiems vaikams vaikščioti kuo mažiau reiktų, kad nesivystytų pilnapadystė. beveik visi batukai turi supinatorius, tad su laiku išaugsite dar šiek tiek pamasažavę pėdas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Net gydytojų ortopedų nuomonės skiriasi - vieni siūlo net ir namie basom, kiti - kad ant kieto paviršiaus būtinai su batukais vaikščiot.
    Vertinant batukus(basutes), svarbu ne tik supinatorius, bet ir įtvirtintas kulnas, reguliuojama priekinė batuko dalis.
    O mano pačios įsitikinimu - natūralumas svarbiausia, todėl, kur tik galima gamtoje, leidžiu savo dukrytei bėgiot basai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Man irgi buvo labai sunku, kai reikėjo savo mažąjį vesti pas ortopedą, nes jam grėsė pilnapadystės gydymas. Visgi, konsultacija buvo labai profesionali ir nebeturėjom po jos jokių nusiskundimų.

    AtsakytiPanaikinti