Vištienos kepenėlės

Žinau, jog yra žmonių, kuriems nepatinka kepenėlės, bet mes ne iš tokių! Beje, jos labai vertingos! Vištų kepenėlėse randama nemažai vitaminų A, B1, B2, B6, folio rūgšties bei geležies (daugiau apie vištienos naudą galite pasiskaityti imunitetas.lt).
Pasigaminau ir kad kirtom su Daška. Dar paskambinau anytai recepto, nes ji padaro labai skaniai. Taigi, anytos receptas pagal mano improvizacijas :).

Reikės:
500 g kepenėlių;
1 svogūno;
100 gr margarino;
1 stiklinės pieno;
1 šaukšto miltų;
1 šaukštelio cukraus;
druskos, pipirų.

Gaminimas:
Kepenėlės nuplaunamos ir supjaustomos gabalėliais;
įdedamos į pieną ir pamirkomos bent 3-4 val. Galima ir naktį;
svogūnas smulkiai supjaustomas ir pakepinamas margarine;
dedamos išmirkusios kepenėlės ir kepama apie 15 min.;
pagardinama druska, cukrumi, pipirais;
pabaigoje į pieną įdedami ir išmaišomi miltai bei supilama į keptuvę;
pakepama dar keletą minučių.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Dėl kepenėlių sveikumo tai išdrįsčiau pasiginčyti. Kepenys valo organizmą, jose susikaupę visi toksinai. Taigi jei jauno, sveiko gyvulio/paukščio - tada taip. Aš mėgstu kepenėles, bet vaikui neduodu. Tiesa, jis jų nė už ką ir nevalgytų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mes tai visi valgom :) O kai gamini kaitroje, juk visi nešvarumai susinaikina.

    AtsakytiPanaikinti