Lazanija

Lazanija 4 asmenims (jei labai skani:))

400 g faršo (aš visada darau su jautiena);
plokščių, lazanijai skirtų makaronų lakštų;
dvi morkos;
svogūnas;
2 pomidorai;
200 g fermentinio sūrio;
trys šaukštai pomidorų padažo (mums labai patinka "Klasikinis");
0.5 stiklinės vyno - geriau radonas sausas, bet esu naudojus ir baltą;
aliejaus;
prieskoniai (naudoju Santa Maria tradicinius mėsos), druskytės, pipirų.

Kepame faršą.
Kitoje keptuvėje, įkaitintame aliejuje kepame sutarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Dedame šiek tiek druskos, pipirų.
Užkaičiamas puodas vandens. Jame apiplikomi pomidorai ir nuimama odelė. Supjaustomi kubeliais.
Apkepus faršui, dedamos apkeptos morkos su svogūnais, pomidoras, pilamas vynas, dedamas pomidorų padažas. Uždengiame dantį ir kurį laiką pakepame.
Tame pačiame puode, kuriame apiplikėme pomidorus, įdedame šiek druskos ir apverdami makaronų lakštai. Aš paverdu 2 min. Po to sudedu į šaltą vandenį, kad atliptų.
Kepimo skardoje dedamas pirmas lakštinių sluoksnis. Reikia uždėti be tarpų. Esant reikalui, galima makaronus laužyti. Ant jų šiek tiek pabarstomas tarkuotas sūris. Tada dedama iškepta masė. Ir vėl lakštiniai, sūris, masė. Ir paskutinis lakštinių sluoksnis, o ant viršaus daug sūrio.
Kepama 30 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Skanaus!

P.s. atrodo sudėtingai, bet iš ties visai paprasta.

5 komentarai:

  1. o be vyno nesi bandžiusi? paprastai jo neturiu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, paprastai tai vynas suteikia labai specifinį skon5į kurio norisi lazanijoje. Manau, galima ir be jo, bet tada reikia tą skonį ir vyno suteikiamą skystį kažkuo pakeisti. Be jo nebandžiau.

    AtsakytiPanaikinti
  3. as darau be vyno :) ir lakstiniu neapverdu, man terlione per didele. plius dedu dar viena sluoksni, be jo man atrodo sausoka. ir pomidoru dedu daaaaaug daugiau ;) lazanijos daug receptu, kazin, kokia yra ta tikroji? :) man labai patinka su spinatais, bet namie nebandziau daryt, "skonyje ir kvape" ji nereali :) oj, as kaip Garfildas, man tik duok lazanijos :))))
    ir sou dar ne drambliukiu :))) palaukit pora menesiu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Turiu 2 receptus, pirmajame vietoj grietines-pieno-kiausiniu padazo dedamas varskes su kiausiniais sluoksnis (jauciasi rugstumas ir ne tokia sultinga). paskutiniu metu pamegau sita:
    Adeles lazanija (Adele yra tokia miela mergyte :))
    500g jautienos farso
    1 svogunas
    1 morka
    2 cesnako skilteles
    1 skardine pomidoru be odeliu (as dedu 800g, nors recepte gal 400g turima omeny :) man kuo daugiau, tuo skaniau)
    2 saukstai pomidoru tyres (as dedu bent 100g)
    2 sauksteliai raudoneliu
    druskos, pipiru
    mazas indelis neriebios grietines
    2 kiausiniai
    150 g pieno
    100g tarkuoto surio (dedu daugiau, gi cia lazanija :))) )

    gaminimas panasus. pakepinam supjaustytus svoguna, morka, cesnaka, sudedam ir apkepam mesa. I puoda sudedam pomidorus, tyre, prieskonius, patroskinti 20 min, sudeti mesa. (as troskinu ir mesa kartu, tada gaunasi vientisa mase). Isplakti kiausinius, piena, grietine. Deti sluoksniais: makaronus, mesa, uzpilti puse grietines padazo, uztarkuoti surio ir dar karta pakartoti. (ant skardos dugno dedu truputi makaronu mases, nes gali likti kieti makaronai, jei jie ant sausos skardos). Kepa 40 min. Kadangi daug skyscio: grietines padazas, pomidoru mase, makaronai iskepa ir be apvirimo, o lazanija iseina sultinga. beje, kazkur skaiciau, kad lazanija be raudoneliu - ne lazanija ;)
    Pabandyk ;)

    AtsakytiPanaikinti