Asmeniškai man nėra nieko lengviau, negu išvirti trintą daržovių sriubą. Čia tiek daug galima improvizuoti!
4 vidutinio dydžio bulvių,
2 didesnių morkų,
1 svogūno,
Šlakelio rapsų aliejaus svogūnui pakepti,
Prieskonių: druskos, pipirų, krapų,
200 g karališkųjų išlukštentų krevečių,
Šiek tiek sviesto jas pakepti,
Šiek tiek grietinės.
Greitpuodyje, 12 min.išverdu daržoves.
Pakepu stambiai pjaustytą svogūną.
Kol daržovės verda, ant sviesto pakepu krevetes. Susikaupusį skystį nupilu ir dar apkepu iki apskrudimo. Pabarstau truputį druskos.
Į išvirusias daržoves dedu pakeptą svogūną. Pagardinu prieskoniais ir viską blenderiu susmulkinu.
Pagal norą, kokio tirštumo norisi, įpilu vadens.
Dar kartą užverdu.
Patiekiu su šaukšteliu grietinės ir įdedu po kelias krevetes.
Maniškiai įvertino!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą