penktadienis, gegužės 2

Baltųjų šparagų arba smidrų sriuba

Jums reikės (3 porcijoms):
500 g baltųjų šparagų
1 didesnės morkos
1 svogūno
Nedidelio pastarnoko
Šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sviesto kepimui
Druskytės, pipirų ir žolyčių (petražolių ir krapų)
Grietinės
Daigų papuošimui (nebūtina)

Šparagus gerai nulupkite, nes kitu atveju sriuboje liks daug nemalonių odelės atšakų! Supjaustykite stambiais gabalais.
Morką nuskuskite ir supjaustykite.
Pastarnoką nulupkite ir supjaustykite.
Greitpuodyje virkite 5-6 min.
Supjaustykite svogūną ir ant aliejaus šlakelio bai gabalėlio sviesto pakepkite.
Viskam išvirus, dėkite pakeptus svogūnus, druską, pipirus, žoleles ir susmulkinkite blenderiu. Dar kartą užvirinkite.

Patiekite su grietine ir daigais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą