trečiadienis, kovo 5

Trinta žaliųjų lęšių sriuba

Čia Vokietijoj, bent jau mūsų krašte, labai mėgstami lęšiai. Mes gal ne taip juos mėgstam, bet trinta sriuba gaunasi visai nebloga. Ypač galvojant apie jų maistines savybes, imu ir gaminu :)

Jums reikės (4 porcijoms):

Pusė puodelio žaliųjų lęšių;
1 didelės morkos;
4 bulvių;
1 nedidelio svogūno;
Šiek tiek alyvuogių aliejaus svogūnui pakepti;
Buljono arba jautienos buljono kubelių;
Druskos, pipirų, žolyčių (krapų, petražolių).

Viriau greitpuodyje 12-15 min. Sudėjau lęšius, stambiai pjaustytą morką ir nuskustas bei nuplautas bulves.
Svogūną pakepiau ant alyvuogių aiejaus.
Greipuodžiui atlikus savo darbą, sudėjau pakeptą svogūną, dapyliau vandens iki norimo tirštumo, įdėjau jautienos buljono kubelį, pagardinau prieskoniais ir viską sutryniau. 
Dar kartą užviriau ir valgėme su grietine. Skanu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą