Mūsų antroji dukra Marija jau su mumis

Penktadienį, spalio 4 d. 12 val. gimė mūsų antras stebuklas - Marija!!! Viskas stebuklingai suplanuota. Mano gimdymo terminas buvo būtent ši data. Ryte 8 val. pajutau stipresnius sąrėmius, bet negalvojau, kad gimdau :) Mat sąrėmius jutau jau dvi savaites. Tad gimdymo termino dieną, čia Vokietijoj besilaukianti važiuoja į gimdymo namus apžiūrai. Vat ir apsižiūrėjom :) Tad po 4 valandų Maša jau buvo su mumis. Patogiai, dieną, greitai ir tobulai, nors ir skausmingai :) Esam dėkingi Visagaliui taip nuostabiai tai sukūrusiam!!!

Gimdžiau čia netoli esančiame miestelyje Albstadt. Kuo gi ypatingas tas gimdymas Vokietijoj? O gi tuo, kad visais reikalingais dalykais pasirūpina draudimas. Čia nėra jokio gimdyvės krepšio. T.y. tereikia su savimi turėti tik asmeninius daiktus, o visa kita duoda ligoninėj. Net kūdykėlio drabužėlius. Viską padengia draudimas. kurį gaunu per vyrą.
Gimdyti gali pasirinkti norimą poziciją. Šie namai akcentuoja natūralų gimdymą be vaistų. Tiesa, sako, kad daugėja moterų, kurios užsako cezario pjūvį, kad išvengtų skausmo, ar pasirinktų norimą vaikui datą :)
Palatos dvivietės, jaukiai įrengtos. Šiltos spalvos. Tualetas kambary, kas labai patogu. Skanus maistas. Pusryčių bufetas, kai gali pasirink, ką nori valgyti. Kaip viešbuty :) Labai malonus ir paslaugus personalas. Turėjau visai kitą patirtį, nei Lietuvoj...

Dabar esam namuose. Stebiuosi mūsų antrąja. Visiškai kitokia, nei Daša. Mašai būnant dar įsčiose, pastebėjau jos švelnumą. Ir su mumis ji tokia. Ramybių ramybė. Kelias valandas per parą paverkia nuo pilvelio skausmų, bet visą kitą laiką noriai geria pienelį ir miega. Palaiminimas!

Darka džiaugiasi sesyte ir sako, kad tai jos mylima bei klausia, kokia gi kalba su ja kalbėti :))) Geras klausimas :)

16 komentarų:

  1. Du Dievo stebuklai musu gyvenimuose. Grazuoliukes! :*

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pasakyk Darkai, kad su sese lietuviskai stengtusi kalbeti:) Cia toks mano, patriotes, prasymas :) Kristina V. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina, ačiū už prašymą :), bet bėda ta, kad mes ne patriotai, o mišri šeima :) Mano vyras rusiškai kalba, o aš lietuviškai. Tad kalbėti su sese Darjai siūlyčiau tėčio kalba, nes lietuviškai ji jau su manim kalbėsis. Reikia palaikyti tėčio pusę.

      Panaikinti
    2. O ar tėtis analogiškai palaikys Jūsų pusę? Mišri šeima gali būtų trigubi patriotai :-)

      Pažįstu šeimą, kurioje vaikai nuo mažens puikiai kalba keturiomis kalbomis: su mama lietuve ir tėčiu ukrainiečiu - jų gimtosiomis kalbomis, mokykloje bendrauja angliškai, nes visa šeima gyvena JAV, tėvai tarpusavyje kalbasi rusiškai, tai vaikai ir šią kalbą supranta.

      Girdėjau specialistų komentarus, kad vaikams nėra sunku nuo vaikystės kalbėti keliomis kalbomis, jei tik vaikas tiksliai žino kur arba su kuo kuria kalba kalbėti (pavyzdžiui: mokykloje, namie su tėčiu, namie su mama).

      Panaikinti
    3. Jo, Mykolai, mes irgi taip bendraujam. Dar gyvendami Lietuvoj ir gimus pirmai dukrai, mes kalbėjoma dviem kalbomis. Tėtis visada rusiškai, o aš lietuviškai. Dabar esame čia Vokietijoj ir mūsų dukra išmoko vokiškai. Matom, kad aplinka daro savo. Vokiečių kalba ima viršų, nors mūsų nuostata nesikeičia. Mes su ja bendraujame, kaip bendravome. Kuri bus indentiteko kalba dukroms sunku pasakyti. Jos mokės visas tris, bet kuri bus širdies, išraiškos kalba? Vis tiek kažkuri viena kalba tampa pagrindine.

      Panaikinti
  3. Kaip gražu... Kokios nuostabios akimirkos :) Sveikinam ir apkabinam!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip nuostabu!! Sveikinimai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Paprastai vaikai savaime išmoksta ir supranta abi kalbas. Manau, kad šeimoje reikia bendrauti abiem kalbom. Vaikai puikiai supras vienas kitą ir tėvelius...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Manau, kad mišrioje šeimoje reikia kalbėti abiem kalbom. Vaikai savaime išmoksta abiejų tėvelių kalbą.manau, kad sesutės puikiai supras viena kitą....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Miela Aldona, mes bendraujame abiem kalbom, bet dar turime ir trečią - vokiečių. Kokią kalba Darja ir Marija pasirink tarpusavio susikalbėjimui dar pamatysime. Norėtųsi, aišku, kad palaikytų mūsų, t.y. tėvelių rusų ir lietuvių kalbas. Bet čia tokia sritis, kad nelabai kažką parinksi, ar priversi :)

      Panaikinti
  7. Kokia Mašulė panaši į Seriožą!:) Bent jau man taip atrodo:)
    Labai gražios nuotraukos! Dar kart sveikinimai, rašyk, kai turėsi laisvą minutę.
    Anželika

    AtsakytiPanaikinti
  8. Pavėluotai, bet labai nuoširdžiai sveikinu :)

    AtsakytiPanaikinti