Atostogos Lietuvoj

Štai keletos akimirkų iš atostogų Lietuvoj. Tikriausiai, beveik visiems emigrantams nereikia sukti galvos, kur gi atostogauti. Bent jau mums tai tikrai aišku, kad Lietuvoj! Mes tiek daug turime ką ten veikti :) Žmonės, žmonės, vietos, patirtys...

Skridome iš Štutgarto į Briuselį. Ten praleidę penkias valandas lėkėme toliau į Vilnių. Tos valandos buvo turiningos, nes buvom pakviesti pas Daivą ir Tomą į svečius. Pasisekė, kad jie nuo oro uosto visai atti gyvena. Buvo smagu pasibūti!!! Tos valandos netruko prabėgti.

Kaip įprastai, turime turą per Lietuvą. Pasibuvę Vilniuje, važiuojame į mano gimtinę Joniškį, Šiaulius ir tada į Seriožos miestą - Klaipėdą. Daug visko, intensyvu, bet turininga ir nepkartojama.
Daša susitiko su savo draugu Jokūbu. Šauniai leido laiką kartu.

Vilnius - mūsų mylimas miestas. Mieli ir išsiilgti veidai, Belmontas, suši, senamiestis....Šiauliuose Darja buvo laiminga su savo pusbroliu Alanu. Gera pažinti naujai tuos mažus žmogeliukus. Jie taip gražiai draugavo. O Timukas (2 m. Dašos pusbrolis) išlydėjo mus su ašaromis. Nenorėjo, kad išvažiuotume :) Atrodo, toks mažytis, bet tokia gražia ir jautria širdim!
Briuselis, Vilnius, Šiauliai
Klaipėdoj Darjos seneliai ir jūra, jūra, jūra :))) Pasitaikė gan karštas oras, tad džiaugiuosi, jog turėjom galimybe pasimaudyti.
Pabuvojome "Vienkiemy". Nerealiai faina vieta su vaikais. Ten galima ilsėtis. Darja taip įsileido į žaidimą mažuose nameliuose, kad negalėjom jos iškrapštyti :)
Klaipėda
 Prie jūro aš ilsėjausi, o mano mylimukai statė smėlio pilis. Smagumėlis!!!

Besisvečiuojant pas Modestą ir Ramunę, Darka džiaugėsi varlyte :) Ji smulkios gyvūnijos mylėtoja. Didesni padarėliai jos nelabai domina, bet šliužai, vabaliukai kas kita.

Jūra ir varlės :)
Likus kelioms dienoms iki išvykimo iš Klaipėdos, Serioža stipriai susirgo. Nežiūrint to, parvairavo į Vilnių ir ten ėjo pas medikus. Nenorėjo priimti, bet kai suprato, kad "klientas mokamas", persigalvojo.  Deja, sumokėti už vizitą pinigai gražinami nebus (nors mes turime kelionių draudimą), nes gydytoja tiesiog tingėjo užpildyti trumpą dokumentą :) Ką daryti, yra kaip yra, svarbu, kad žmogui geriau!

Apie skrydį 30 ir 33 nėštumo sav. Jaučiausi labai gerai, tad problemų jokių nekilo. Nežinau, ar gali būti dar kas paprasčiau, nei keliauti lėktuvu :) Neneigsiu, kad streso truputėli buvo. Skrendat į priekį, jokių problemų nekilo ir niekas nieko net neklausinėjo. Bet atgal, galvojau, kad teks likti Vilniuje :) Mat registratorė nežinojo iki kelintos nėštumo savaitės galima skristi. Teko laukti apie 20 min., kol ji tai išsiaiškino. Buvo pikta, nes žmogus blogai atlieka savo darbą! Turėtų žinoti, nes aš tai žinau :)). Aviakompanijų tinklalapiuose rašoma, kad besilaukianti gali skristi iki 34 nėštumo savaitės, kitur - iki 36. Po šio termino, nėščioji turi turėti gydytojo pažymą, kuriame parašyta, kad nėštumas be komplikacijų ir skristi galima. Aš net ir šį dokumentą turėjau, kad būtų ramiau :)

Tad va, Lietuva, mes jau vėl Vokietijoj. Buvo nelengva pakilti, bet džiaugiamės vėl būdami namie :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą