Dinos knyga

Dar viena knygelė iš Adonės bibliotekos. Perskaičiau "Dinos knygą". Buvo labai įdomu, bet vis mąsčiau, kiek ji man naudinga :) Visada po knygos paskaitymo susidarau savo nuomonę ir pasidomiu kritika, kuri dažnai praturtina ir suteikia platesnį žvilgsnį į perskaitytą kūrinį. Tad šiuo atveju taip ir buvo! Pasiskaičiusi kritikos (rasyk.lt)supratau, jog tikrai verta paskaityt!).

Knyga tikrai labai savotiška. Neįprastas parašymo stilius. Prieš kiekvieną skyrių pateikta eilutė iš Senojo Testamento, kurią ne visada sugebėdavau susieti su skyriaus turiniu. Taip pat mane privertė susimąstyti, tai, jog Dinos elgesys paaiškinamas, kaip lydimas griežtų ir negailestingų Senojo Testamento dėsnių. Kodėl taip žiauriai :)? Būtų įdomu daugiau apie tai padiskutuoti!

Šiaip galima rasti tikrai nemažai gerų psichologinių aprašymų, kaip žmogaus netektis, baisūs sukrėtimai, išdavystė, kančia, gaisras, meilė ir gražios sekso scenos :) Sunkoka tik sutikt su teiginiu, jog Dinos vaidmuo atskleidžia "nepasotinamai juslingą moters prigimtį". Visokių tų moterų yra!

3 komentarai:

  1. Man labai patiko skaityti šią knygą! Vis galvojau, įdomu, jei Dinos vaikystė būtų buvus kitokia, gal ir ji kitaip elgtųsi?.. Pabaiga nusivyliau, bet ne iš meniškos pusės, tiesiog taip norėjosi "happy end" :)
    Dabar bibliotekoje vis ieškau knygos tęsinio, bet kol kas "nepagaunu"..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, tas happy end dažnai gaunasi neoriginalus. O vat čia pabaiga įdomi :)
    O dėl tęsinio, kaip dažnai būna, girdėjau, kad ne toks įdomus, kaip pirmoji knyga.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. perskaičiau abu tęsinius...''laimės sūnus'' ir ''karnos kraitis''...nu nelabai pabaiga,bet šiaip knygos geros visos trys

      Panaikinti