Šiam smagiam procesui reikės:
grilio, kuriame likusios karštos anglys;
mielinės tešlos (receptas žemiau);
medinių lazdų su nudrožtu vienu galu, ant kurio viniojama tešla;
uogienės.
Mielinė tešla:
500 g miltų,
50 g cukraus,
25 g mielių arba atitinkamai 7 g sausų mielių,
kiaušinis,
250 ml pieno,
50 g sviesto,
1 šaukšštelis druskos.
Mieles su cukrumi ištirpinkite piene.
Po kelių min. minkykite tešlą.
Palaikykite 1 val., kad iškiltų.
Procesas:
Pirmiausiai, pasiruoškite tešlą ir pagalius.
Tada, kartu su vaikais ant pagalio nudrožto galo sukite mielinę tešlą. Patartina patį galą padaryti uždarą, kad duonelė gautųsi, kaip puodelis.
Kepkite laikydami ant žarijų, kol tešla gražiai paruduos.
Štai, nuėįmus nuo pagalio, gaunasi toks ragelis:
Į vidų pilkite mėgstamos uoginės ir gradžiuokitės. Labai skanu ir linksma!!!
Labai gera idėja. Šiandien kaip tik išbandėm su vaikais. Tikrai bus ir dažniau taip kepamos bandelės :)
AtsakytiPanaikinti