Džiaukimės savo vaikais!

Netvarka!
Nepakenčiama!
Susitvarkyk!
Neerzink!
Šiandien filmukų ir saldainių nebus!
Vėl nešvarios rankos ir pilna trupinių!

Kiek daug nepasitenkinimo, plius nuolatinis stresas. Visą dieną ir naktį! Be pertraukos atsipūsti... Jis užima visas mintis ir užpildo širdį.

Tai tokia tėvystė?!


Kaip ten bebūtų, dauguma mūsų jau nebeįsivaIzduojame gyvenimo be vaikų. Mums patinka būti reikalingiems. Kaip mes juos stipriai mylime, taip stipriai ant jų ir pykstame!

Dažnas užauginęs vaikus primena, kad reikia mėgautis mažais vaikais. Esą jie taip greit užauga. Bet pripažinkime, kad neretai taip sunku džiaugtis esama kasdienybe.

Taigi, keli būdai padėsiantys džiaugtis savo vaikais:

- Kiek įmanoma laikykite savo vaikučio rankytę, kuri tik tą akimirką bus tokia mažytė. 

- Pažaiskite mimikų žaidimą. Prašykite, kad vaikas į jus rimtu veidu žiūrėtų, o jūs juokinkite jį įvairiausiomis mimikomis, kol jis susijuoks. Bus linksma! Po to apsikeiskite vaidmenimis.

- Pažinkite vaiką imdami interviu. Paklausinėkite, kaip jis mato pasaulį: kuo bus užaugęs? Kas vyksta kosmose? Ką šiuo metu veikia prezidentas,-ė? Kur jis norėtų nukeliauti? Kokį gerą darbą norėtų atlikti? Klausinėkite tol, kol atsibos :)

- Leiskite persirengti ne savo rūbais. Pamenu, vaikystėj mes su sesėm mėgdavome po daugiaaukščio koridorių laiptais lakstyti su mamos aukštakulniais. Tas kaukšėjimas labai žavėdavo. Nupirkite įvairiausių kostiumų arba leiskite užsivilkti savo suknelę, pasimatuoti tėčio batus. Smagumėlis!!!

- Gyvulių kalba "Aš tave myliu". Kaip meilėje prisipažįsta karvės, kiaulės, ožkos, šunys, gyvatės?.. 
Kartokite paskui vaiką. Pašėlkite :)

- Pažaiskite visa šeima slėpynių.

- Kartas nuo karto pasakykite "taip" dalykams, kuriems visada sakote "ne". Į MacDonaldą? Taip! Šokti į purvą? Taip :))) Valgyti ant safos? Taip!

- Pasodinkite vaiką prieš save ir pasakykite viską, kas jums jame patinka. Tokiu būdu labai stipriai patvirtinsite savo meilę.

- Praeities žaidimai. Pažaiskite ką nors iš savo vaikystės. Pavyzdžiui, pašokinėkite šokdynę ar 
klases. Taip leisite save labiau pažinti.

Raskite laiko laimės akimirkoms!!! Kai būname su savo atžalomis, būkima 100%. Palikime tas kelias akimirkas telefonus, planšetes, kompiuterius, TV...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą