Grikių blynai

Jei labai atsibosta mėsa ir ką tik buvom valgę žuvį, šis variantas tobulas! Ir malonumas svečiams. Grikių jų racione visai nėra. O sutinkam (nors retai), bet nemėgstančių mėos. Vokietukams būna toks malonus siurprizas. Visi, kuriuos vaišinom, krimto su pasitenkinimu :)))
Beje, vaikai irgi žiaumoja! Pirmą kart ragaudama Daša net dar mėsytės paprašė :)))

Jums reikės (užteks 4 asmenims pamaitint):
2 puodelių grikių;
2 didelių morkų;
Vidutinio dydžio svogūno;
2 kiaušinių;
6 š.miltų;
Druskos, pipirų, žolyčių;
Aliejaus kepimui

Grikius prieš kelias valandas ar nakčiai tiesiog užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Jei 2 puodeliai grikių, tai 4 puodeliai vandens.
Morkas nuskuskite ir sutarkuokit. Svogūną smulkiai supjaustykite. 
Svogūną su morkom pakepkite aliejuje. Paskui sudėkite į grikius. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėm. Paragaukite! 
Po to dėkite kiaušinius ir miltus. Gerai viską išmaišykite. Leiskite apie pusvalandį miltams išbrinkti.
Su šaukštu dėkite blynelius ir kepkite aliejuje. Apverskite. 
Labai tinka su salotomis ir balzamiko padažu.
Skanu!!!

P.s.Daivut, ačiū už idėją!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą